Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το μνημόνιο Τσίπρα από την Ολομέλεια της Βουλής

Με 222 ψήφους από τα κόμματα  ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι καιΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το 3ο μνημόνιο, που τσακίζει τα λαϊκά συμφέρονταπροσφέροντας έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και την αστική τάξη ως επίλεκτη μονάδα της. 
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο ενώ κατέθεσε την πρόταση για τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας (Δείτε ΕΔΩ βίντεο). 
Το νομοσχέδιο δεν ψήφισαν συνολικά 64 βουλευτές και παρών ψήφισαν 11 σε σύνολο ψηφισάντων 297 ενώ δεν στήριξαν το νομοσχέδιο 43 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών 
Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας κατέφυγε σε εκβιασμούς και εμπόριο ελπίδας επισημαίνοντας ότι το μήνυμα είναι «η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας με συμφωνία». (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να αντιπαλέψει το μνημόνιο, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών του στο δρόμο, για την εργατική- λαϊκή εξουσία. Τόνισε ότι το 3ο μνημόνιο Τσίπρα, κονιορτοποιεί ότι δεν πρόλαβαν να συντρίψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κάλεσε επίσης τον ριζοσπαστικό κόσμο που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει συμπεράσματα και να ξανασκεφτεί την θέση του ΚΚΕ ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου, δε μπορεί να υπάρξει «αριστερή» ή άλλη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει μια πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα και δείτε βίντεο).
Την ανάγκη της διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, το οποίο και υποστήριξε, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).
Τη συμφωνία τους με τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου που διασφαλίζουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και τσακίζουν τα λαϊκά συμφέροντα εξέφρασαν οι πρόεδροι των κομμάτων ΑΝΕΛ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ(Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα). 
Είχε προηγηθεί ολονύκτια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 και ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το πρωί συμπεριλαμβανόμενης της ψηφοφορίας. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget