Εκβιασμοί και εμπόριο ελπίδας από τον Αλ. Τσίπρα

Με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα για «μνημόνιο με ευρώ ή δραχμή» επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να αιτιολογήσει την ψήφιση του 3ου μνημονίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση είναι θύμα εκβιασμών από τους εταίρους και συγκεκριμένα από τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας κ. Β. Σόϊμπλε που χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα διάφορα προσχήματα, δήλωσε ότι κάποιοι καραδοκούν και θέλουν «συμφωνία γέφυρα που σημαίνει μνημόνιο δίχως τέλος», προσθέτοντας ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι να την αποτρέψει.
Αναπαράγοντας τους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι έκανε πίσω «λόγω του δυσμενούς πολιτικού συσχετισμού στην Ευρώπη» και τόνισε ότι «εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία αυτή ήταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή».
Συνέχισε να καλλιεργεί αυταπάτες ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, των μονοπωλίων, μπορεί να γίνει φιλολαϊκή δηλώνοντας πως «πρέπει να δώσουμε μάχη για να αντισταθμίσουμε τις αρνητικές συνέπειες από τη συμφωνία και την αλλαγή των συσχετισμών».
Εντείνοντας το εμπόριο ελπίδας την ώρα που το νομοσχέδιο εισάγει από τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ισχυρίστηκε ότι αυτό περιλαμβάνει «αναπτυξιακό πακέτο» που θα ωφελήσει τη χώρα αποκρύπτοντας ότι αυτή η ανάπτυξη σημαίνει ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και των καπιταλιστικών κερδών σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. 
Τέλος και απαντώντας στην προτροπή του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη για διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, επεσήμανε ότι προτεραιότητα αυτή την ώρα έχει «η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας με συμφωνία».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget