ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Υποκριτικοί καυγάδες για να κρυφτεί η αντιλαϊκή τους συμπόρευση

Με άσφαιρους και υποκριτικούς «καυγάδες» για το ποιος σέβεται περισσότερο τους αστικούς θεσμούς, το Σύνταγμα και τη «δημοκρατική τάξη», ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ επιχειρούν να κρύψουν τη στρατηγική τους συμπόρευση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και την από κοινού ψήφιση του μνημονίου της συγκυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας την συνάντηση το πρωί  Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ για μικροκομματικές σκοπιμότητες, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση «παρωδία». «Αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, η παρωδία της συνάντησής του με την απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.
Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται «σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπερθεματίζοντας στην υπεράσπιση των αστικών θεσμών, ανέφερε ότι ο Β. Μειμαράκης «δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποίει τους θεσμούς».
Απαντώντας, η ΝΔ έκανε λόγο για «αλαζονεία του παραιτημένου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχει όρια», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά και αδιαμφισβήτητη παράδοση στον σεβασμό των θεσμών, αντίθετα με τους ίδιους».
Προσθέτει ακόμα ότι «την ώρα που ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε και δραπετεύει για εσωκομματικούς λόγους, αλλά και πριν οι πολίτες πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό του τρίτου μνημονίου που έφερε η κυβέρνησή του, προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους για όσα κάνει και όσα χαρακτηρίζουν τον ίδιο».
Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, το μέγαρο Μαξίμου επανήλθε αργά το μεσημέρι κατηγορώντας  τη ΝΔ ότι επιχειρεί «να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας».  
Αργά το απόγευμα, στον καυγά μπήκε και το γραφείο της  Προέδρου της Βουλής,  το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «αν αξίζει μία απάντηση, αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης Πολιτειακής Παράγοντος με τον 4ο Πολιτειακό Παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο Μνημονιακό μπλόκ Κυβέρνηση».
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται με νόημα «ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου» και ότι «δεν υπάρχει "απελθούσα Πρόεδρος", αλλά απελθούσα Κυβέρνηση

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget