ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Οταν ο εμπαιγμός του λαού γίνεται δεύτερη φύση...

Ζητάνε από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να τους ψηφίσουν, για να ...ανατρέψουν το μνημόνιο που έφεραν με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ!
Την κατάσταση που διαμορφώνει στο κόμμα η αποχώρηση της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας», η συγκρότηση των ψηφοδελτίων αλλά και η παραπέρα εξέλιξη της εσωκομματικής διαδικασίας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση χτες βράδυ της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα, αλλά και των προσκείμενων στην «Αριστερή Πλατφόρμα» μελών του οργάνου που δεν έχουν υποβάλλει παραίτηση, όπως η Σόφη Παπαδόγιαννη.
Παρότι το Μαξίμου αρκέστηκε να σχολιάσει πως η αποχώρηση των διαφωνούντων ήταν αναμενόμενη εξέλιξη, χρεώνοντας βεβαίως τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ στον Π. Λαφαζάνη και τους «οπαδούς της δραχμής», ο προβληματισμός είναι μεγάλος για την επίδραση της κατ' ουσίαν διάσπασης, με δεδομένη τη μεγάλη επιρροή της «Αριστερής Πλατφόρμας» στις οργανώσεις του κόμματος. Ο προβληματισμός επιτείνεται λόγω της ασάφειας των προθέσεων της Ζ. Κωνσταντοπούλου όπως και του Γ. Βαρουφάκη. Για την πρώτη έχει διαρρεύσει η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να μη συμπεριληφθεί στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος φέρεται να δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και πάντως όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Μαξίμου προκαλεί εκνευρισμό και η στάση της ΝΔ απέναντι στις εκλογές. Λίγο πριν την υποβολή παραίτησης του πρωθυπουργού, κυβερνητικά στελέχη διατείνονταν ότι η διαδικασία των διερευνητικών μπορεί να προσπεραστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Συγγρού έχει συναινέσει σε κάτι τέτοιο, κάτι που διαψεύστηκε απ' τις εξελίξεις. Χτες, κύκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν: «Μόλις χτες, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε ότι δε φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος γι' αυτές. Σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια, όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως "δραχμιστές" και τη Χρυσή Αυγή. Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει το χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει».
Την ανάδειξη σταθερής και συνεκτικής κυβέρνησης τετραετίας ζήτησε, με ανάρτησή του στο Τwitter χτες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. «Το ζητούμενο των εκλογών είναι μια σταθερή και συνεκτική κυβέρνηση 4ετίας. Η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη εγγύηση» έγραψε.
«Οι συνεργασίες πρέπει να βασίζονται σε στέρεες προγραμματικές βάσεις, αλλά και στη φερεγγυότητα των πολιτικών προσώπων» υποστήριξε ο απερχόμενος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «δε βλέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους προϋποθέσεις για μετεκλογικές συνεργασίες με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ».
Σχολιάζοντας το νέο κόμμα του Π. Λαφαζάνη, δήλωσε: «Είμαστε όλοι οπαδοί εκείνης της Αριστεράς που πιστεύει στο διάλογο (...) Από τους συντρόφους της "Αριστερής Πλατφόρμας" δε μας χωρίζουν πολλά πράγματα. Εκείνο, λοιπόν, που θα προσπαθήσουμε να πούμε είναι, με πολύ σαφήνεια, το εξής: Μπροστά στις επιλογές που είχαμε πριν υπογράψουμε τη συμφωνία, διαλέξαμε τη λιγότερο επώδυνη και καταστροφική...». Κάπως έτσι αιτιολόγησε και την παραίτηση της κυβέρνησης, επειδή τάχα αναγκάστηκε να υπογράψει μια συμφωνία σε εναντίωση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θέτει, όπως είπε, «θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης». Ο Π. Σκουρλέτης ζήτησε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της ψευδαίσθησης ότι θα επιχειρήσει, εφόσον αναδειχτεί ξανά στην κυβέρνηση, «να προσπεράσει τα στενά όρια της συμφωνίας που αναγκάστηκε να υπογράψει»...

Η κυβέρνηση, πάντως, όπως φάνηκε και από την προχτεσινή δήλωση παραίτησης του πρωθυπουργού, επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά το λαό, ζητώντας του να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αυτοδύναμο στις επικείμενες εκλογές, για να ανατρέψει το μνημόνιο που έφερε και ψήφισε μαζί με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Ταυτόχρονα, υπόσχεται καπιταλιστική ανάκαμψη, που θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων, ενώ η ταχύτητα με την οποία προσέφυγε στις κάλπες σχετίζεται ακριβώς με αυτό. Με το γεγονός, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει έναν πιο ευνοϊκό κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό συσχετισμό, που θα του επιτρέψει να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget