Γ. Γκιόκας: Ο λαός χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ (AUDIO)

Την επόμενη μέρα χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ που είπε στο λαό την αλήθεια, τον προειδοποίησε, είναι στήριγμα και αποκούμπι του λαού, αλλά ταυτόχρονα έχει ρεαλιστική ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει αυτή η χώρα, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου στην ΕΡΤ 1.
Ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι οι εκλογές γίνονται γρήγορα «για να ξεκαθαριστεί το τοπίο, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, γρήγορα και άμεσα να εφαρμοστούν ο αντιλαϊκοί νόμοι του τρίτου μνημονίου».
Χαρακτήρισε κάλπικο διαχωρισμό την αντιπαράθεση ευρώ - δραχμή, σημειώνοντας ότι «θέλει να κρύψει από το λαό ότι το βασικό είναι η ΕΕ ως σύνολο, και όχι μόνο το νόμισμα της, ο δρόμος του κεφαλαίου και η εξουσία του. Με αυτά πρέπει να αναμετρηθεί ο λαός μας».
Ο Γ. Γκιόκας υπενθύμισε ότι το 2012 ρωτούσαν το ΚΚΕ γιατί δεν συμπράττει με το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Τότε, το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση διαχείρισης και επιβεβαιώθηκε, καθώς έλεγε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα καταργήσει τα μνημόνια και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.
«Σήμερα να επαναληφθεί το ίδιο έργο; Να ζήσει ο λαός την ίδια τραγική εμπειρία των απογοητεύσεων και των διαψεύσεων; Εμείς λέμε αρκετά».
Ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι αυτοί που διαφοροποιήθηκαν στο και πέντε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι εκείνοι οι άνθρωποι που εδώ και 25 χρόνια έχουν δώσει αριστερό άλλοθι σε όλη την πορεία ενσωμάτωσης της χώρας μας στην ΕΕ, το ευρώ και την ΟΝΕ. Είναι αυτοί που στήριξαν αυτό το 7μηνο, από υπουργικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο. Έχουν βαρύτατες ευθύνες γιατί κορόιδεψαν το λαό. Και σήμερα αυτό που προτείνουν είναι εξίσου αδιέξοδο γιατί θεωρούν ως δεδομένο ότι τα κλειδιά της οικονομία θα συνεχίσει να τα έχει το μεγάλο κεφάλαιο, ότι η χώρα θα συνεχίσει να είναι δεσμευμένη στην ΕΕ και ο λαός να αποπληρώνει ένα βαρύτατο χρέος».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget