Γ. Ντάισελμπλουμ: «Πολύ μικρή» η πιθανότητα για συμφωνία στο Eurogroup

«Πολύ μικρή» είναι η πιθανότητα για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης, εκτίμησε σε δηλώσεις του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι «εναπόκειται στους Έλληνες να παρουσιάσουν μια σειρά εναλλακτικών προτάσεων», προσθέτοντας ότι «τα πράγματα που δεν θέλουν, τα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν άλλες, εναλλακτικές προτάσεις».
Ανέφερε πως στόχος είναι «η παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης», ενώ για την εκλογή νέου προέδρου του Eurogroup θα προτείνει η σχετική διαδικασία να γίνει τον Ιούλη, διότι αυτή την περίοδο «η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή». Υποψήφιοι είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος.
Στ. Ζάιμπερτ: η ελληνική κυβέρνηση να κάνει βήματα προς τους θεσμούς
Προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση που θα είναι κοντά σε αυτές των δανειστών, αναμένει η γερμανική καγκελαρία.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως «το αποφασιστικό είναι η Ελλάδα να συμφωνήσει το συντομότερο με τους θεσμούς ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και μέτρων, και να κάνει βήματα προς τους θεσμούς ώστε να καταστεί δυνατή η συμφωνία».
Ο Στέφεν Ζάιμπερτ επανάλαβε ότι η θέση της Άγγελα Μέρκελ είναι πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και ανέφερε ότι η αλληλεγγύη έχει ως προϋπόθεση την πρόταση και εφαρμογή μέτρων.
Ρωτήθηκε για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, και απάντησε ότι «το πώς διαμορφώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός το πρόγραμμά του, είναι δική του υπόθεση» και πως «η καγκελάριος έχει πει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι και πρωθυπουργοί άλλων κρατών - μελών πραγματοποιούν διμερείς επισκέψεις στη Μόσχα, και παρ' όλα αυτά παραμένουν Ευρωπαίοι».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget