Προετοιμασία για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα... με «καρότο» το χρέος

Την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε εκ νέου για την «πλήρη κάλυψη» των δημοσιονομικών κενών που εντοπίζουν οι δανειστές, τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος για την αποδοχή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, με «καρότο» τη διαχείριση του κρατικού χρέους, από την οποία βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να «ελαφρυνθεί» ο λαός.
«Τα προτεινόμενα μέτρα των 47 σελίδων δεν συνιστούν αναπτυξιακό πρόγραμμα» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στον «ΑΝΤ1», για να φτάσει και στο «ζουμί», λέγοντας ότι θα πρέπει «στο σύνολό τους να κρίνουμε τα μέτρα που θα έρθουν, και πρέπει να διασφαλιστεί παράλληλα ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική απομείωσης του χρέους».
«Οι δανειστές συνεχώς αλλάζουν θέσεις και δεν συμφωνούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στην Πάτρα, συνεχίζοντας ουσιαστικά την επίκληση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανταγωνισμούς μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων, ως αιτία για το σκηνικό «εμπλοκής» στα αντιλαϊκά παζάρια. Ανταγωνισμούς δηλαδή στους οποίους εξαρχής επιχειρεί να «παίξει» ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Κινητικότητα φαίνεται παράλληλα να καταγράφεται και στο επίπεδο των «συναινέσεων» και συνεννοήσεων μεταξύ διαφόρων κομμάτων και παραγόντων του αστικού πολιτικού συστήματος, με άξονα τη διασφάλιση των βασικών ζητούμενων του εγχώριου κεφαλαίου. Ετσι, στον απόηχο των προχτεσινών συναντήσεων του Αλ. Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, χτες έγινε γνωστό ότι την Τρίτη ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ,Ν. Κωνσταντόπουλο, όπως και ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη. Και στις δύο επαφές εκφράστηκε η «συμπαράσταση στην προσπάθεια της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας». Στη λίστα μπήκε και ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, που γνωστοποίησε χτες ότι από τη Δευτέρα έχει ζητήσει και αυτός να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget