Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ «Λυδία λίθος του ΠΑΣΟΚ η παραμονή στο ευρώ»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, προχτές στο Μέγαρο Μαξίμου, η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες, για πρώτη φορά με αυτή της την ιδιότητα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ξορκίζοντας δε το ενδεχόμενο μιας ρήξης, έδειξε ότι θα υπερψηφίσει όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση που θα κρατά την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία εντός ευρώ.
«Προσήλθα στη συνάντηση αυτή με αισθήματα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας και αποχώρησα από το Μέγαρο Μαξίμου με τα ίδια δυστυχώς αισθήματα», είπε και πρόσθεσε: «Στραγγίζουμε τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας, επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέντε μήνες πελαγοδρομεί, χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχους και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είχε και δεν έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης, με επιχειρήματα, με αξιόπιστες και ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις, με διεθνή ερείσματα. Εχει διαπράξει σοβαρά λάθη στρατηγικής και τακτικής, έχει βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ασφυξία, ανασφάλεια και αισθητή πρόσθετη ύφεση».
Παραπέρα, υποστήριξε ότι «η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα (...) μας πάει δεκαετίες πίσω (...) αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας στις προκλήσεις και τις εντάσεις μιας ρευστής κατάστασης και μιας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο», βάζοντας έτσι και ζήτημα αποδυνάμωσης της εγχώριας αστικής τάξης στους οξυμένους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή εάν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία προς ψήφιση, η Γεννηματά δήλωσε ότι το κόμμα της «θα κρίνει, θα αξιολογήσει αυτή τη συμφωνία στα θεσμικά του συλλογικά όργανα, με ευθύνη, ευαισθησία και ευθυκρισία. Η απόφασή μας θα ληφθεί μετά από ουσιαστικό διάλογο, με επιχειρήματα και προτάσεις. Θα είναι μια απόφαση συλλογική και δεσμευτική».
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι στρατηγική επιλογή για το ΠΑΣΟΚ και αποτελεί τη λυδία λίθο για τους στόχους και τις προτεραιότητες του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, προϊδεάζοντας έτσι για θετική τους ψήφο στη συμφωνία.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget