Ρωσία: Ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο με 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους

H Ρωσία ανακοίνωσε χθες Τρίτη, την ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου με επιπλέον 40 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, απαντώντας έτσι στο αμερικανικό σχέδιο εγκατάστασης βαρέος οπλισμού στην ανατολική Ευρώπη.
Ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτινεξήγησε χθες βράδυ ότι η Ρωσία οφείλει να προστατευθεί «με τις ένοπλες δυνάμεις της και τη δύναμη κρούσης της», αν «απειληθεί», καθώς «το ΝΑΤΟ φθάνει» στα σύνορά της.
Παράλληλα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι καταστρατηγεί τα σύνορα της Ρωσίας, και επιδιώκει να αλλάξει τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων, αναγκάζοντας τη χώρα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα και την ασφάλειά της.
«Έχουν ληφθεί μέτρα για τη μεταβολή της στρατηγικής ισορροπίας δυνάμεων. Φυσικά αυτό δεν μπορεί παρά να ανησυχεί τη Ρωσία. Δεν είναι η Ρωσία αυτή που πλησιάζει τα σύνορα κάποιου. Είναι η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ που πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας. Όλα αυτά... αναγκάζουν τη Ρωσία να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας, της ασφάλειάς μας», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, και τόνισε ότι η αναγγελία της ενίσχυσης του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου δεν πρέπει να «προκαλεί ανησυχίες».
Όχι σε κούρσα εξοπλισμών
Την ίδια ώρα πάντως, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωνε πως η Ρωσία είναι αντίθετη «επί της αρχής» σε οποιαδήποτε νέα κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πούτιν για μια ενίσχυση της ρωσικής πυρηνικής δύναμης.
«Η Ρωσία προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αντιδράσει στις εν δυνάμει απειλές, αλλά χωρίς να προχωρεί παρά πέρα. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κούρσα εξοπλισμών, καθώς αυτό θα αποδυναμώσει τις οικονομικές μας δυνατότητες. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό επί της αρχής», δήλωσε ο Ουσάκοφ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget