ΑΠΟ ... ΜΕΡΑ ...... ΣΕ ... ΜΕΡΑ ......

Κοροϊδεύουν τον κόσμο
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με την υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων δημόσιων οργανισμών και το γεγονός ότι έχει αναδρομική ισχύ από 17 Μάρτη, θυμηθήκαμε τα όσα είχαν γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 26 Μάρτη. Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εισηγηθεί τη μεταφορά των διαθέσιμων της Περιφέρειας, ύψους περίπου 343 εκατ. ευρώ, σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας. Και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρ. Καραμάνος, εξηγούσε την αιτία γι' αυτή την εισήγηση.
Διαβάστε τι έλεγε: «...αυτή τη στιγμή χάνουμε περίπου 1,5 εκατομμύριο το χρόνο από επιτόκια και σκοπός μας είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα (σ.σ. τα διαθέσιμα ύψους 343 εκατ. ευρώ) σε ένα λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, μέχρι να ολοκληρωθεί διαγωνισμός με κλειστές προσφορές που θα προτείνεται το καλύτερο επιτόκιο από οποιαδήποτε τράπεζα». Αυτά έλεγε τότε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι προφανής η κοροϊδία και ο εμπαιγμός...
Συνδικαλισμός στα μέτρα τους...
Στη γραμμή του «πατριωτισμού» της συγκυβέρνησης, η οποία βάζει χέρι στα αποθεματικά ενόψει των δανειακών υποχρεώσεων, πορεύεται και η παράταξη ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τον εκπρόσωπό της να υπερασπίζεται σθεναρά το νέο αυτό χτύπημα στα λαϊκά συμφέροντα, αναμασώντας την κυβερνητική προπαγάνδα.
Παίρνοντας το λόγο στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ έκανε λόγο για αναγκαστική κίνηση, που απαντά στον «αισχρό εκβιασμό των δανειστών», που δεν αφήνει τη χώρα να πέσει στην παγίδα τους, επανέλαβε τα επιχειρήματα ότι έχει ισχύ 15 μέρες κ.λπ. Για να καταλήξει ότι... όχι μόνο δεν πρέπει να καταγγελθεί αλλά πρέπει η Ομοσπονδία να ζητήσει από την κυβέρνηση να επιταχύνει τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους!
Ναζιστική γι' αυτό και εγκληματική
«Η Χρυσή Αυγή δεν δικάζεται για τις ιδέες της, δικάζεται για τις εγκληματικές της πράξεις», δήλωσε χτες το πρωί από τον Κορυδαλλό ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που είχε κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη και ανάλογη δήλωσή του, που διαχωρίζει τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής από την ιδεολογία της, διάβασε ο εκπρόσωπος του δημάρχου το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Ομως, η εγκληματική δραστηριότητα, για την οποία δικάζεται η Χρυσή Αυγή, απορρέει ακριβώς από το γεγονός ότι είναι ναζιστές. Μια δύναμη που εχθρεύεται το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που εμπνέεται απ' τον αντικομμουνισμό και το ρατσιστικό μίσος. Γι' αυτό άλλωστε δεν είναι τυχαία τα θύματα της. Κομμουνιστές, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, μετανάστες, άλλοι αγωνιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ηγετικός της πυρήνας τάχα αποποιείται τώρα το φασισμό και επιχειρεί να υποβαθμίσει τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης ως «παραστρατήματα» των συγκεκριμένων φυσικών αυτουργών. Ομως, η εγκληματική τους δραστηριότητα απορρέει από το γεγονός ότι είναι ναζιστές όσο κι αν προσπαθούν να το αρνηθούν.
Ψάχνουν συνενόχους
Εχτισαν καριέρες παριστάνοντας την αντιπολίτευση επί παντός του επιστητού. Τώρα όμως είναι κυβέρνηση. Και σε χρόνο dt όχι μόνο έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως, αλλά έμαθαν και να απειλούν. Λόγος για την «Ανοιχτή Πόλη», την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων. Αφού έβγαλαν την ουρά τους απέξω στην ψηφοφορία για την αρπαγή των διαθέσιμων του δήμου (απείχαν από την ψηφοφορία), με ανακοίνωσή τους, απειλούν με λιμούς και καταποντισμούς όσους δε συμφωνούν με την κυβέρνηση. «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ένα έκτακτο μέτρο», γράφουν. Τόσο έκτακτο που εφευρέθηκε σε καιρό πολέμου και χρησιμοποιείται ανελλιπώς απ' όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις για να επιβάλλουν τις κατά κανόνα αντιλαϊκές αποφάσεις τους. Ζητάνε να «περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» και τσουπ πετάνε την απειλή: «Αλλιώς να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν πραγματικά να γίνει διαπραγμάτευση αλλά να πάμε σε νέο μνημόνιο, να γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών και ό,τι γινόταν τόσο χρόνια». Το ωραίο το αφήνουν για το τέλος: «Είμαστε στην ίδια βάρκα. `Η μαζί θα περάσουμε απέναντι ή μαζί θα βουλιάξουμε». Παρέλειψαν, όμως, να μας πουν ότι αυτή η απόφαση ήρθε κατ' απαίτηση των δανειστών. Αν αυτά σας θυμίζουν τα γνωστά εκβιαστικά και εκφοβιστικά που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σωστά το νομίζετε!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget