ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Εγκλωβισμός του λαού σε επικίνδυνες αντιθέσεις για την Ενέργεια

Στο παζάρι για... «προσφορές» και «αντιπροσφορές» η συγκυβέρνηση, όταν οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί βάφονται με το αίμα των λαών
Τον εγκλωβισμό του ελληνικού λαού στο επίκεντρο οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων με άξονα τα ενεργειακά στην προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση, επιβεβαίωσε ο υπουργός ΕξωτερικώνΝ. Κοτζιάς, μιλώντας στο πρακτορείο «Associated Press» από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του Τζον Κέρι.
«Ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (σ.σ: το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών) για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Αμος Χοστάιν, θα επισκεφθεί την Αθήνα σύντομα για συνομιλίες», είπε συγκεκριμένα ο Ν. Κοτζιάς, εξηγώντας ότι ο Τζον Κέρι τον διαβεβαίωσε ότι «οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμες να κάνουν μια αντιπροσφορά»για τον αγωγό μεταφοράς καυσίμου που προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση η ρωσική «Gazprom».
Ο ίδιος, επιχειρώντας να παζαρέψει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων, υποστήριξε ότι «η "Gazprom" μας έκανε μια πολύ καλή προσφορά»,παραπέμποντας στη ρωσική πρόταση για 10ετή συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου σε προνομιακές τιμές, μαζί με μία προκαταβολή από τα ενδεχόμενα κέρδη.
Εσπευσε, δε, να χαρακτηρίσει τις συνομιλίες για τον αγωγό φυσικού αερίου της «Gazprom» ως «οικονομική και όχι πολιτική απόφαση», παρέχοντας ουσιαστικά διαβεβαιώσεις ότι η στρατηγική επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης για στοίχισή της στον ευρωατλαντικό άξονα δεν αμφισβητείται. Θυμίζουμε, αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έδωσε τέλη Μάρτη στο δικό του ταξίδι στην Αμερική και ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος.
Κατά τα λοιπά, ο Ν. Κοτζιάς είχε και χτες συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με στελέχη των δύο νομοθετικών Σωμάτων των ΗΠΑ, Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία, όπως και με στελέχη του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι. Συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, Royce, καθώς και με τον επικεφαλής της μειοψηφίας της ίδιας Επιτροπής, Engel.
Σήμερα ο Ν. Κοτζιάς θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, την έδρα του ΟΗΕγια επαφές με αντικείμενο τα «εθνικά θέματα».
Βαθύτερη εμπλοκή και των Ενόπλων Δυνάμεων
Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, της επιδίωξης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της εγχώριας αστικής τάξης, εντάσσεται και η απόφαση της κυβέρνησης να εμπλέξει ακόμα βαθύτερα τις Ενοπλες Δυνάμεις στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
«Η γεωπολιτική κατάσταση αλλάζει στον κόσμο και η Ελλάδα παίζει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται ακόμα πιο σημαντικός αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά χτες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» την πρεμούρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ρίξει πιο ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget