ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ Στο προσκήνιο η συνέχιση των συγκρούσεων...

Παρά τις επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε Συρία και Ιράκ οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις σε όλα τα μέτωπα και να σχεδιάζουν, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουν ορισμένοι αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας, και νέα πιθανή επίθεση κοντά σε μεθοριακές περιοχές - κλειδιά που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Το ίδιο 24ωρο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Στίβεν Γουόρεν, με δήλωσή του στην αμερικανική ηλεκτρονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τhe Daily Beast», διέψευσε τις προχτεσινές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» περί «σοβαρού τραυματισμού» του αρχηγού των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ»), Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο συνταγματάρχης σημείωσε ότι οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας ήταν μόνον εν μέρει ακριβείς, αφού επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν όντως επιδρομή σε περιοχή της βόρειας ιρακινής επαρχίας Νινευή, στα σύνορα Ιράκ - Συρίας, στις 18 Μάρτη μόνον που όπως τόνισε «δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τραυματισμό του Αλ Μπαγκντάντι ή άλλου ανώτερου στελέχους των τζιχαντιστών».
Στη Μόσχα πάλι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφπαραχωρώντας συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ρωσία εξοπλίζει τη Συρία και το Ιράκ για να τις βοηθήσει στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη συμβολή της ρωσικής διπλωματίας στις κατά καιρούς προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στη Συρία ενθαρρύνοντας, όπως επισήμανε, κατά καιρούς τις ενδο-συριακές διαβουλεύσεις. «Βοηθάμε και το Ιράκ και τη Συρίαίσως πιο αποτελεσματικά από οποιονδήποτε άλλον, παρέχοντας όπλα στους στρατούς και στις δυνάμεις ασφαλείας τους», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ σημειώνοντας πως για τη Μόσχα πραγματικός αντίπαλος είναι το «ΙΚ».
Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» βρέθηκαν χτες και στο στόχαστρο του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιώνΧανς Γκέοργκ Μάασεν που σημείωσε πως τα βίντεο που κάνουν είναι «μέρος επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου», τις οποίες θα πρέπει να αποκρούσουν όλες οι χώρες, για να σταματήσουν τη στρατολόγηση νεαρών μελών στις τάξεις των ισλαμιστών μισθοφόρων. Ο Μάασεν απηύθυνε γενικότερα έκκληση στις κυβερνήσεις και άλλων χωρών να καταπολεμήσουν τη νοσηρή προπαγάνδα των τζιχαντιστών, αποκαλύπτοντας την άσχημη όψη της πραγματικής ζωής στις περιοχές που έχουν καταλάβει.
Τέλος, χτες στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση ενάντια στις πρόσφατες εκτελέσεις δεκάδων Αιθιόπων χριστιανών οικονομικών προσφύγων στη Λιβύη από τους τζιχαντιστές. Το πλήθος ζητούσε κατά διαστήματα με συνθήματα «εκδίκηση για το αίμα των αδελφών μας». Παράλληλα, με τη μεγάλη διαδήλωση στην Αντίς Αμπέμπα, το αιθιοπικό κοινοβούλιο συζητούσε πιθανούς τρόπους απάντησης στις πρόσφατες μαζικές εκτελέσεις των Αιθιόπων χριστιανών στη Λιβύη, συζητώντας ακόμη και το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής επιχείρησης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget