Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Ζεσταίνει» τα σενάρια εκλογών

Τροφή στα σενάρια των εκλογών δίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να προετοιμάσουν το έδαφος για τις αντιλαϊκές εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους της, όποια και αν είναι η έκβαση αυτών των παζαριών.
«Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη νωπή του ελληνικού λαού και αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο, αναλόγως των εξελίξεων, να αναβαπτιστεί στη γνώμη και στη θέληση του ελληνικού λαού, θα γίνει» ανέφερε στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης. «Επιδιώκουμε ένα συμβιβασμό με τους δανειστές στο πρόβλημα που αφορά την ελληνική οικονομία. Εάν, όμως, αυτή η συμφωνία χρειαστεί μια λαϊκή νομιμοποίηση, δεν θα φοβηθούμε» πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση να υφαρπάξει τη συναίνεση του λαού για το περιεχόμενο της αντιλαϊκής συμφωνίας.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Κ. Χρυσόγονος, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες για να αποφασιστεί είτε η «ρήξη», είτε η «συμφωνία» με τους δανειστές. «Το δημοψήφισμα είναι ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο. Ζητούμενο είναι να καταλήξουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό (...) Αν παρ' όλα αυτά η αδιαλλαξία τους οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο, τότε θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση στη λαϊκή εντολή, διότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εκλεγεί με συγκεκριμένο εύρος λαϊκής εντολής που δεν φτάνει ούτε μέχρι την κωλοτούμπα από τη μία πλευρά, ούτε μέχρι τη ρήξη από την άλλη πλευρά. Άρα λοιπόν, αν πάμε σε αδιέξοδο, χρειάζεται αναβάθμιση στη λαϊκή εντολή, πιθανότατα με τη μορφή δημοψηφίσματος» δήλωσε στο ρ/σ «Βήμα».
Μάλιστα προανήγγειλε και τα εκβιαστικά διλήμματα σε περίπτωση μη συμφωνίας, λέγοντας πως το ερώτημα σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα είναι προφανώς «αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το περιεχόμενο αυτών που εκβιαστικά ζητούν οι δανειστές. Προφανώς το "όχι" θα νομιμοποιεί την κυβέρνηση για να πάει σε ρήξη, γιατί τώρα δεν έχει νομιμοποίηση, ενώ το "ναι" θα τη νομιμοποιεί να υπογράψει τη συμφωνία».
Υπέρ των εκλογών τάχθηκε και ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Πουλάκης. «Προσωπικά, θεωρώ ότι το δημοψήφισμα δεν έχει να προσφέρει τίποτα και το αποκλείω 99%, για να μην πω 100%. Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, νομίζω ότι αν βρεθούμε σε μία συμφωνία -έντιμο συμβιβασμο- που χρειάζεται τη λαϊκή ετυμηγορία και στήριξη, γιατί να μην έχει και ο λαός γνώμη πάνω σε αυτή την έντιμη συμφωνία;», είπε, στον «Αθήνα 9,84».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget