Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Γιαννάκη Ομήρου (VIDEO )


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.
Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:
«Με χαρά υποδεχτήκαμε τον πρόεδρο της κυπριακής Bουλής κύριο Γιαννάκη Ομήρου, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για την κατάσταση στις δύο χώρες και στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.
Εκφράσαμε ως ΚΚΕ τις ανησυχίες μας για μια ακόμα φορά για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος. Θεωρούμε ότι η πορεία μαζί με την τούρκικη αδιαλλαξία, την τούρκικη πολιτική, αλλά και την πολιτική άλλων δυνάμεων γύρω από το Κυπριακό ζήτημα, το οδηγούν σε πολύ δύσκολη εξέλιξη. Ανησυχούμε γι’ αυτή την πορεία της διαπραγμάτευσης, ιδιαίτερα για το ζήτημα των δύο συνιστώντων κρατών. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πάει στις καλένδες η ουσιαστική, η βιώσιμη λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Εξακολουθούμε να παλεύουμε για μία Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς ξένους στρατούς, χωρίς ξένους προστάτες, χωρίς εγγυητές, ελεύθερη και κυρίαρχη, με το λαό της κυρίαρχο στον τόπο του, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Από αυτή την άποψη εκφράζουμε ξανά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό.
Ταυτόχρονα, ενημερώσαμε για την πορεία και τα δεινά που βιώνει ο λαός της Ελλάδας σήμερα, με το τρίτο μνημόνιο και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων. Καλούμε τον ελληνικό λαό, με την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών λαών, να μπορέσει να αναπτύξει τους αγώνες του, έτσι ώστε να έχει κατακτήσεις, έτσι ώστε να μην περάσουν βάρβαρα μέτρα και να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες και για το λαό της Ελλάδας, για το λαό της Κύπρου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget