Ισχυρό πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια - σημείο αναφοράς αλλά και προοπτικής του αγώνα


Με το στήσιμο αύριο Πέμπτη, ενός ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου, στον κόμβο της Νίκαιας, καθώς και άλλων μπλόκων σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, κλιμακώνεται και συντονίζεται πανελλαδικά ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Το μπλόκο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, για μια ακόμα φορά, θ' αποτελέσει το «σημείο αναφοράς» του αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών. Εκεί θα φτάσουν τρακτέρ απ' όλη τη Θεσσαλία, τα οποία εδώ και μέρες είναι παραταγμένα στις πλατείες των χωριών. Τα τρακτέρ των αγροτών της Καρδίτσας θα συγκεντρωθούν, στις 11 π.μ., στον κόμβο της Ιτέας, και από εκει θα ξεκινήσουν για το μπλόκο. Στην περιοχή των Φαρσάλων θα συγκεντρωθούν στους Χαλκιάδες, στις 12:30 μ.μ., και μαζί με άλλα που θα ξεκινήσουν από άλλες επαρχίες της Λάρισας, θα κινηθούν προς τη Νίκαια. Στα Τρίκαλα, τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στο Μεγαλοχώρι και στη Φαρκαδόνα. Οι  αγρότες της Μαγνησίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στον κόμβο του Αερινού.

  • Στον κόμβο της εθνικής οδού στο ύψος της Ανθήληςπαρά το κρύο και τη χιονόπτωση, παρέταξαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, αλιείς και αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Φθιώτιδας
  • Σήμερα Τετάρτη, δυνάμωσε με τη συμμετοχή νέων αγροτών, το μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, που συντονίζεται με την πανελλαδική συντονιστική των Μπλόκων. 
  • Στην Πέλλα, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στον κόμβο Γυψοχωρίου.
  • Στο τελωνείο του Προμαχώνα εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ και το μπλόκο ενισχύεται διαρκώς. Από σήμερα οι αγρότες θα ξεκινήσουν προειδοποιητικούς αποκλεισμούς.
  • Στον Εβρο, αύριο Πέμπτη, στη 1 μ.μ. οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους σε τρία μπλόκα, στη γέφυρα των Καστανιών, στον κόμβο Σουφλίου και απέναντι από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, «η Ενότητα» και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Αλεξανδρούπολης - Τραϊανούπολης.
  • Στην Κοζάνη ο Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου, καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους την Παρασκευή 22 Γενάρη, στις 2 μ.μ. στον κόμβο Αγίας Κυριακής.
  • Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στην Καβάλα πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα οι αγρότες και οι αλιείς της περιοχής έχοντας στο πλευρό τους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της περιοχής που συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις της κοινωνικής συμμαχίας.
  • Στην Πελοπόννησο το πρώτο αγροτικό μπλόκο έχει ήδη στηθεί από την περασμένη Παρασκευή στην Αργολίδα, στη Δαλαμανάρα, στην εθνική οδό Αργους - Ναυπλίου.
  • Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών παρατάσσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τρακτέρ στην πλατεία της Μεσσήνης.
  • Στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Αχαΐας, ενώ στην Ηλεία στήνουν τα οχήματά τους σε Κουρτέσι και Μαραθιά.
  • Στη Λακωνία, αγρότες έχουν έχουν δημιουργήσει μπλόκο στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς στο ύψος της γέφυρας Ματζαβράκου.
  • Στη Σπάρτη, παράσταση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα Τετάρτη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.
  • Στην Αιτωλοακαρνανία, την Πέμπτη το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Αγρινίου - Αντιρρίου, κοντά στην Ερμήτσα, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Παρασκευή 22 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο «Φόρο» η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας.
  • Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανάλογη κίνηση από αγρότες της Θεσπρωτίας.
  • Στην Κέρκυρα οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αη Μαθιά, Βαλανειού και Γιαννάδων καλούν σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 25 Γενάρη στις 7 π.μ. στην παλιά Νομαρχία.
  • Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Τετάρτη  και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες της Λήμνου.
  • Στην Κρήτη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων Ηρακλείου, διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 11 π.μ., διαμαρτυρία στον ΟΓΑ, ενώ έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων για το παγχανιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

 

Πολιόρκησαν τον υπουργό στην Κομοτηνή


Με τη χρήση βίας αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους αγρότες που διαδήλωσαν το πρωί της Τετάρτης στην Κομοτηνή, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί αγρότες από Χαλάστρα, Κύμινα και Μάλγαρα, με μαύρες σημαίες, έκαναν συγκέντρωση μέχρι το απόγευμα στην παραλία, οπότε αναχώρησαν για να να στήσουν μπλόκο στα Μάλγαρα. Μπλόκο στήθηκε και στη Χαλκηδόνα. Νωρίτερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν με τα αλιευτικά τους οι παράκτιοι αλιείς, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 28 Γενάρη.

Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί επίσης: Στις Σέρρες (Κόμβος Κερδυλλίων - Εγνατία Οδός), στη Δράμα (διασταύρωση Κοκκινογείων), στην Ημαθία (κόμβος Κουλούρας και Νησέλι Αλεξάνδρειας), στο Κιλκίς (είσοδο της πόλης), στην Πέλλα, (Μαυροβούνι), στην Κοζάνη (Πολύμυλος).

Η Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν αγροτοσυνεταιριστές της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, έστησε χτες το μεσημέρι μπλόκο με τρακτέρ στα Τέμπη.

Μπλόκα υπάρχον από σήμερα και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου (Κάτω Αχαΐα), όπως και σε Κουρτέσι και Μαραθιά στην Ηλεία. Στην Λακωνία μπλόκο υπάρχει στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς (γέφυρα Ματζαβράκου).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget