ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ «Πονοκεφαλιάζουν» πώς θα ανακόψουν τις αντιδράσεις στην αντιλαϊκή πολιτική


Με εκκλήσεις για συναίνεση στις άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης απ' τη μια, ψέματα και αυταπάτες στο λαό απ' την άλλη, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να «τρέξουν» την αντιλαϊκή πολιτική, στοιχίζοντας παράλληλα το λαό στους στόχους του κεφαλαίου και αποσοβώντας αντιδράσεις. Η προσπάθεια αυτή αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, ενώ στο πλαίσιό της εντάσσεται και η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα την ερχόμενη Κυριακή, για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, όπως και η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια να διασώσει τα προσχήματα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, απέδωσε στη ...«διαπλοκή» το θόρυβο για τους διορισμούς στο Δημόσιο.

Η Ρ. Σβίγκου, μάλιστα, απολογήθηκε στην αστική τάξη ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προσαρμογή της Δημόσιας Διοίκησης στις σύγχρονες ανάγκες της. «Αυτό το οποίο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση και μέσα από το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είναι το πώς θα θωρακιστεί ακόμα περισσότερο ο δημόσιος τομέας (...) Πώς θα δείξουμε εμπιστοσύνη στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και πώς θα εξασφαλιστεί και η αξιοκρατία και η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα. Αυτό είναι το ζητούμενο κι αυτό είναι που θα έπρεπε να συζητήσουμε ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση. Και θα μπορούσε και η ΝΔ να μας απαντήσει τι θα κάνει σχετικά με το νομοσχέδιο» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, επιχείρησε να καλλιεργήσει αυταπάτες σε ό,τι αφορά τις ανατροπές που επιχειρούνται στην Κοινωνική Ασφάλιση, ισχυριζόμενος (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ, ΑΝΤ1) ότι «πολύ δύσκολα ζητήματα του προηγούμενου τριμήνου, όπως τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια, επιλύθηκαν με κοινωνικό όφελος. Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση και για το Ασφαλιστικό». Και πρόσθεσε: «Το Ασφαλιστικό που καταθέσαμε στους "θεσμούς", τόσο σε αριθμητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κανόνων, διασφαλίζει και τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών. Και ήδη επεξεργαζόμαστε λύσεις για την ελάφρυνση και των υπολοίπων επαγγελματιών και των αγροτών».

Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απογείωσε τη δημαγωγία, ισχυριζόμενος ότι θα υπάρξει «ειδική μέριμνα» για τους αγρότες...

Πέρα βεβαίως απ' τα προπαγανδιστικά που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό, κερδίζοντας χρόνο για την κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι αυτό που προέχει είναι «η έγκυρη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget