ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ «Ατυχής συγκυρία» η επίθεση σε συνταξιούχους και εργαζόμενους (VIDEO)


Να δικαιολογήσει την επίθεση της Αστυνομίας κατά των συνταξιούχων και των εργαζομένων, που διαδήλωναν κατά του αντιασφαλιστικού ολέθρου της κυβέρνησης, επιχείρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.
Αποσιωπώντας πλήρως ότι η Αστυνομία είχε στήσει φραγμό στο ύψος της Βουλής και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κάνουν το αυτονόητο, να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, ισχυρίστηκε ότι «την ώρα που γίνονταν διαπραγματεύσεις, ξαφνικά 300 άτομα έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς».
Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, η εντολή που είχαν οι αστυνομικοί ήταν «να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ασπίδες τους», αλλά επειδή κάποιοι τσαλαπατήθηκαν έγινε «περιορισμένη χρήση» χημικών. Πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη χρήση των χημικών, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδεχομένως να ήταν αποτέλεσμα «ατυχών συγκυριών» ή «ατυχών χειρισμών».
Επίσης ανέφερε προκλητικά ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το «ηπιότερο» μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, επισήμανε: «Δεν μπορεί να βάζει εμπόδια στη διαμαρτυρία, αντίθετα θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και όταν υπάρχουν εμπόδια, όπως υπήρξαν οι κλούβες των ΜΑΤ έξω από τα λουλουδάδικα, τότε θα υπάρχει και σύγκρουση. Αυτός είναι ο ρόλος του ταξικού κινήματος, αυτό έκαναν και οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget