ΟΓΕ Καταδικάζει τις προτάσεις για δίδακτρα στη δημόσια εκπαίδευση

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον "εθνικό διάλογο" που στήνει η κυβέρνηση, με στόχο να διασφαλίσει ότι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των Μνημονίων θα εφαρμοστούν στην Παιδεία με την ευρύτερη δυνατή "συναίνεση".
Όχι μόνο δεν τους παρέχουμε τη συναίνεσή μας για να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αλλά θ’ αγωνιστούμε για να μην περάσει ο αντιλαϊκός τους οδοστρωτήρας.
Μέσω του βουλευτή της, η κυβέρνηση, που σφαγιάζει με "αριστερή" φρασεολογία τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, "στρώνει το χαλί" για την αύξηση των ταξικών φραγμών για τα κορίτσια και τα αγόρια των λαϊκών οικογενειών, με την επιβολή διδάκτρων στους μαθητές, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η λαϊκή οικογένεια θα εξοικονομεί πόρους!
Καμιά έκπληξη δεν μας προξενούν οι "προτάσεις" αυτές. Η κυβέρνηση παίζει με ύπουλο τρόπο το αντιλαϊκό της παιχνίδι, αφού προσπαθεί με τις ενδοκομματικές και ενδοκυβερνητικές δήθεν κόντρες να θολώσει τα νερά σε σχέση με τις πραγματικές της προθέσεις.
Οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος θα σταθούμε απέναντι στη μετατροπή της μόρφωσης των παιδιών μας σε εμπόρευμα, και μάλιστα πανάκριβο. Αγωνιζόμαστε για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλες και όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτή».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget