ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Επείγουσα ανάγκη o ξεσηκωμός ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο (VIDEO)


«Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για το Ασφαλιστικό σε όλα τα σωματεία, συλλόγους, σε κλάδους - χώρους δουλειάς και γειτονιές, να δυναμώσει η απάντηση που πρέπει να δοθεί από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου»  τόνισε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου νομού Λάρισας, σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Εργατικού Κέντρου για το Ασφαλιστικό.
Όπως είπε, «η κυβερνητική πρόταση αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την εργατική - λαϊκή οικογένεια που θα έχει και συνέχεια. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει οργανωμένα και αγωνιστικά να την αποτρέψουν με κάθε τρόπο».
Αναφερόμενος ειδικότερα στα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας επισήμανε ότι «συκοφαντούν και ψεύδονται προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα σφαγή! Τρανταχτό παράδειγμα της βρώμικης προπαγάνδας αποτελεί ο μύθος των μεγάλων συντάξεων και πως με το κυβερνητικό σχέδιο επιτυγχάνεται κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία μόλις 2.500 συνταξιούχοι από το σύνολο των 2.656.007, δηλαδή το 0,096% παίρνει σύνταξη άνω των 3.000 ευρώ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία παλεύει να επιβιώσει με 500 - 600 ευρώ».
Τόνισε ακόμη, ότι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει και τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Όπως είπε, «τριπλασιάζει τις εισφορές στους αγρότες, αυξάνει τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες. Μαζί με την αύξηση της φορολογίας ετοιμάζει το μαζικό ξεκλήρισμά τους».
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη γενικού ξεσηκωμού με κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο και γειτονιά. «Να εμποδίσουμε την κατάθεσή του στη Βουλή είτε με τη μορφή που έχει δώσει η κυβέρνηση σήμερα είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή έρθει με βάση τις τελικές διαπραγματεύσεις. Να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, τις εργοδοτικές οργανώσεις, να πολλαπλασιαστούν οι αγώνες σε κάθε πόλη. Να ακυρώσουμε το κυβερνητικό νομοσχέδιο με κάθε δυνατό τρόπο» τόνισε (Ολόκληρη η εισήγηση στα Συνημμένα Αρχεία)
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, συνταξιούχων, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, γυναικών και φορείς νεολαίας. (Δείτε εδώ δήλωση του Ρίζου Μαρούδα, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας).

Συσκέψεις - ομιλίες

Σειρά συσκέψεων και ομιλιών σε συνοικίες της Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων για το νέο ασφαλιστικό-λαιμητόμο, οργανώνει την Τρίτη 19 Γενάρη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (EKNΛ)
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
-Στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές), θα μιλήσει στις 8 μ.μ, ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές
-Στον Τύρναβο (Καφενείο Πανελλήνιο), θα μιλήσει στις 6.30 μ.μ, ο Γραμματέας του ΕΚΝΛ, Πάρις Λιόλιος
-Στη συνοικία Αβέρωφ (καφέ Φοίνικας), στις 7 μ.μ, θα μιλήσει ο Γιάννης Σκόκας, μέλος του Δ.Σ του ΕΚΝΛ
-Στη Νεάπολη (στο ΚΑΠΗ), θα μιλήσει στις 7 μ.μ, ο Αναπληρωτής  Γραμματέας του ΕΚΝΛ Χρήστος Καλούσης

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget