Αντιδράσεις για το κλείσιμο του εργοστασίου της «Softex»

Την εργοδοσία της επιχείρησης «SOFTEX» για την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στο Βοτανικό,πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της πολυεθνικής, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυγατίσουν περισσότερο τα κέρδη τους. Αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Το επιχειρησιακό σωματείο από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τις ανησυχίες του για τους πραγματικούς σκοπούς της εργοδοσίας. Τελικά, επιβεβαιώθηκαν αυτές με την ανακοίνωση του κλεισίματος του εργοστασίου.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί και αυτή όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των καπιταλιστών και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.
Στηρίζουμε το σωματείο και τους εργαζόμενους στη "SOFTEX" για το δικαίωμά τους στη δουλειά και το αίτημά τους να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο. Καλούμε όλα τα συνδικάτα στον κλάδο να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τον αγώνα τους».
Την απαράδεκτη ενέργεια καταγγέλλει και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό ότι αυτοί που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, που έχουν στα χέρια τους τα εργοστάσια, αποφασίζουν ανάλογα με τη μεγαλύτερη κερδοφορία το πώς θα οξύνουν την επιθετικότητα απέναντι σε ολόκληρη την εργατική τάξη.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων των εργαζομένων της “SOFTEX” για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. Είναι υποχρέωση όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία και να βάλουμε πλώρη με οργανωμένους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της σαπίλας και να γίνουμε οι ίδιοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget