ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕ - ΟΤΑ Απέρριψαν την ολοκληρωμένη πρόταση της ΔΑΣ - ΟΤΑ για το Ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις

Με θέμα το Ασφαλιστικό συνεδρίασε την Πέμπτη 14 Γενάρη το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση πλαίσιο απάντησης στην προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Τις προτάσεις της ΔΑΣ ΟΤΑ απέρριψαν από κοινού οι παρατάξεις Συνδικαλιστική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος), ΜΕΤΑ, και ΔΑΚΕ. Όπως επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ, οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων, με προσωπικές επιθέσεις κατά των στελεχών των ταξικών δυνάμεων επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν για την ουσία του Ασφαλιστικού και την πολιτική της συγκυβέρνησης προκειμένου να μην αποφασίσουν κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο, με εξαίρεση την απόφαση για απεργία στα τέλη Γενάρη.
Αυτή η τακτική των συγκεκριμένων παρατάξεων στην πραγματικότητα εξυπηρετεί την κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει να υπάρχουν καθημερινά διαμαρτυρίες στην πολιτική της.
Οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν τις επόμενες μέρες η μάχη το πρόγραμμα δράσης που πρότειναν να γίνει υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργαζομένων που πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Η πρόταση της ΔΑΣ - ΟΤΑ 

Η πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ για το Ασφαλιστικό και το Πρόγραμμα Δράσης που κατατέθηκε στο ΔΣ, έχει ως εξής:
«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, συνιστά εφιαλτικό σενάριο για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι πάντα μετά τη διαπραγμάτευση τα νομοθετήματα στα οποία καταλήγουν είναι χειρότερα από την αρχική τους εκδοχή, αυτό που θα δούμε ως νομοσχέδιο στα τέλη Γενάρη - σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης - θα είναι όλεθρος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει και τις συντάξεις.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τα πλέον αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, αυτό που παρουσιάζεται τώρα ως παρέμβαση στο Ασφαλιστικό, είναι μέρος μόνο της "δομικής μεταρρύθμισης" που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα χρόνια, που σημαίνει ότι παραμένει ορθάνοιχτος ο δρόμος για παραπέρα ανατροπές.
Αυτόν το δρόμο μόνο οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την πάλη και τη συμμαχία τους μπορούν να τον φράξουν, να εμποδίσουν αυτά και τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα. Από αυτή τη σκοπιά, η κήρυξη νέας απεργίας και η μάχη για την επιτυχία της είναι επιβεβλημένες.
Το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης πλήττει παλιούς και νέους συνταξιούχους. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την εφαρμογή ενιαίων κριτηρίων για όλους, θα μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές των συνταξιούχων, πρόσθετα στις τεράστιες μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί.
Αυτή είναι άλλωστε, και μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του ΣΥΡΙΖΑ στην εργοδοσία και στο σύστημα: Με τη μεταρρύθμιση που προωθεί, νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και κλείνει κάθε συζήτηση από τη σκοπιά του κεφαλαίου και του κράτους για ανάκτηση των αιματηρών απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι από το 2009. Υλοποιεί τον βασικό στόχο που έχει το κεφάλαιο και η εργοδοσία να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους για την κοινωνική ασφάλιση.
Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι κάθε επόμενη "μεταρρύθμιση" του Ασφαλιστικού κάνει το σύστημα χειρότερο για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Ο νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη, τον οποίο και σήμερα υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ, "έσπασε" τη σύνταξη στα δύο και με τα κριτήρια αναπλήρωσης οδηγούσε σε χαμηλότερες συντάξεις σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.
Τώρα, το σχέδιο της κυβέρνησης αξιοποιεί τα "κεκτημένα" του προηγούμενου νόμου και, μεταβάλλοντας κρίσιμους συντελεστές στον υπολογισμό των συντάξεων, τις σπρώχνει ακόμα πιο κάτω. Κάπως έτσι, η διεύρυνση των επαγγελματικών Ταμείων και της ιδιωτικής Ασφάλισης θα προκύψει περίπου σαν φυσική εξέλιξη, αφού το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και τα κοράκια καραδοκούν.
Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά των παροχών σε Υγεία - περίθαλψη - Φάρμακο.
Να λοιπόν, πώς αποκαθίσταται η "δικαιοσύνη" που λέει η κυβέρνηση: Με το "τράβηγμα" όλων προς τα κάτω. Να πώς εξασφαλίζεται η "βιωσιμότητα" του συστήματος, που όλοι την επικαλούνται: Με την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση συντάξεων και παροχών, με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων, με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που έκανε ήδη η κυβέρνηση για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Τώρα είναι η ώρα να καταγραφούν η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιδράσουν αγωνιστικά, προτάσσοντας το αίτημα για καμιά νέα μείωση, αλλά ανάκτηση των απωλειών, κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να οργανώσουν τα σωματεία, με πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Προτείνουμε:
  • Δευτέρα 18 Γενάρη: Στάση εργασίας 12 μ. - 3.00 μ.μ. και συγκέντρωση στη 1.00 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας.
  • Τρίτη 19 Γενάρη: Στήριξη - αλληλεγγύη στα αγροτικά μπλόκα.
  • Τετάρτη 20 ΓενάρηΜαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για τα ΒΑΕ.
  • Πέμπτη 21 Γενάρη: Πανελλαδική μέρα καταλήψεων - Γενικών Συνελεύσεων
  • Σάββατο 23 Γενάρη: Συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
  • Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στο τέλος του Γενάρη και κλιμάκωση του αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget