ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ευ. Τσακαλώτος: Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μνημόνιο έχει συμφωνηθεί

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ έχει συμφωνηθεί. Αυτή είναι η δέσμευσή μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» που δημοσιεύεται την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την προδημοσίευση της συνέντευξης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ο Έλληνας υπουργός αναφέρει ότι το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο μνημόνιο συζητήθηκε και συμφωνήθηκε στις επαφές που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι οποίοι του ανέφεραν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ «είναι αδιαπραγμάτευτη».
Ο Ευ. Τσακαλώτος δηλώνει πως αναγνωρίζει ότι «δεν εννοούν μόνο από την άποψη της τεχνικής βοήθειας, αλλά ενεργή συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πακέτο», ενώ η εφημερίδα αναμένει εξελίξεις στη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αλέξη Τσίπρα που έχει οριστεί να γίνει στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα.
Δεσμευση της κυβέρνησης είναι να “τρέξει” όλα τα εναπομείναντα μέτρα, μεταξύ αυτών και το Ασφαλιστικό, προκειμένου να μην καθυστερήσει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης εκτιμώντας ότι μπορεί να κλείσει εντός τεσσάρων εβδομάδων.
Χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος δηλώνει «εμείς λέμε ότι θα μπορούσε να γίνει σε ημέρες. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα χρειαστούν μήνες. Όμως, μεταξύ των μηνών και των ημερών υπάρχουν εβδομάδες. Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή εικασία. Έχω την αίσθηση καλής θέλησης από όλους. Πιστεύω λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία ίσως σε τέσσερις εβδομάδες».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget