ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ Δ. Μανωλάκου: Να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί (VIDEO)


Να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί και να αναπτυχθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που ακολουθεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Επισήμανε ότι είναι δίκαιη η οργή και η αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών που ακόμα δεν έχουν πληρωθεί για τη σοδειά που παρέδωσαν στην ΕΒΖ, αλλά έχουν πάρει μόνο μια μικρή προκαταβολή πριν από τρεις μήνες.
Πρόσθεσε ότι έχουν ξεχαστεί οι υποσχέσεις και οι μεγαλοστομίες της συγκυβέρνησης για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ενώ αντίθετα δίνει επιδοτήσεις στον ΣΕΒ και στους επενδυτές του εξωτερικού.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε γενικά και αόριστα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΒΖ, καθώς και ότι θα χρειαστεί νέα αναχρημοτοδότηση είτε από την τράπεζα είτε με μεταφορά πόρων από το δημόσιο το οποίο θα λάβει ως αντάλλαγμα ακίνητο της εταιρείας. Εξίσου γενικόλογη ήταν η απάντηση που έδωσε για τους τευτλοπαραγωγούς, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες για να βρεθούν τα χρήματα με τρόπο που θα είναι συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο, ώστε να μη θεωρηθεί κρατική ενίσχυση προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις

Απαντώντας στον υπουργό, η Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στην πολιτική της ΕΕ και τις ποσοστώσεις που υπερασπίζεται και η σημερινή κυβέρνηση. Επίσης εξέφρασε την ανάγκη να αναπτυχθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ επέκρινε το γεγονός ότι δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί.
Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους τευτλοπαραγωγούς να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget