Ασφαλιστικό και χρέος, οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Μόνο εάν γίνει «βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και προωθηθούν «σημαντικές μεταρρυθμίσεις», όπως το Ασφαλιστικό, θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υποστήριξε η επικεφαλής του ΤαμείουΚριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».
«Η Αθήνα πρέπει να ολοκληρώσει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Και είναι ξεκάθαρο ότι η μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού αποτελεί το κομβικό σημείο προκειμένου να αποδείξει ότι βελτιώνεται η οικονομική της αποτελεσματικότητα», δήλωσε.
«Τα ελληνικά χρέη πρέπει να αναδιοργανωθούν και να αναδιαρθρωθούν, ώστε να είναι βιώσιμα και να μην επιβαρύνουν την οικονομία», πρόσθεσε, θέτοντας ένα θέμα που συνδέεται με τη διαπάλη για τον επιμερισμό της χασούρας μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου.
Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι μέχρι τώρα δεν εκπληρώνεται καμία από τις δύο προϋποθέσεις. «Ναι, η Ελλάδα άρχισε τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Κοιτάζουμε, παρακολουθούμε, κάνουμε τις παρατηρήσεις μας», είπε, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ «βλέπει μια πολιτική διαδικασία στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Ίσως μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2016».
Πάντως, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν αποκάλυψε με τι ποσό θα συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα εφόσον εκπληρωθούν αυτές οι δύο προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση στο Νταβός ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Κριστίν Λαγκάρντ θα γίνει στις 21 Γενάρη.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για την επικεφαλής του ΔΝΤ η προσφυγική κρίση αποτελεί μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση από το ελληνικό χρέος. «Χρειαζόμαστε ένα συνδυασμό ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ, πολυμερών διαπραγματεύσεων και παράλληλα χρηματοπιστωτικής και οικονομικής στήριξης» εκτιμά η Κριστίν Λαγκάρν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget