ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ανοιχτός ο δρόμος για συμπληρωματικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό

Καθώς οξύνονται οι αντιδράσεις στα αντιασφαλιστικά της σχέδια, η κυβέρνηση κλιμακώνει την προσπάθεια να στηρίξει προπαγανδιστικά τις νέες ανατροπές που ετοιμάζει. 
Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι αναγκαίες και γίνονται με πρόθεση να προστατευτούν οι συντάξεις που καταβάλλονται «στο ύψος που καταβάλλονται», και να συγκροτηθεί ένα «βιώσιμο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «ήδη έχουμε δεσμευτεί να μην υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων, και έχουν ληφθεί εκείνα τα μέτρα που θα το εξασφαλίσουν αυτό. Υπάρχει αυτή η συμφωνία, να δοθεί 1% από τους εργοδότες και 0,5% τους εργαζόμενους, για να μην έχουμε μείωση ούτε στις επικουρικές συντάξεις».
Αυτό που δεν είπε βέβαια ο υφυπουργός είναι ότι η κυβέρνηση, με το σχέδιό της, που αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερο, μετά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δε νομιμοποιεί μόνο τις 11 μειώσεις που έχουν υποστεί στα χρόνια της κρίσης οι συνταξιούχοι, αλλά προσθέτει κι άλλες, τόσο για τους σημερινούς όσο και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.
Τις μειώσεις αυτές πάει να καλύψει με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς», σε ότι αφορά τους σημερινούς συνταξιούχους, η οποία μεταθέτει επί της ουσίας την ονομαστική μείωση των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων για μετά το 2018, ανεξάρτητα από τις «διαβεβαιώσεις» που μοιράζει τώρα η κυβέρνηση για το αντίθετο.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Τ. Πετρόπουλος, άφησε ανοιχτό το δρόμο για νέες γενικευμένες ανατροπές στο άμεσο μέλλον, λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο θα παραπέμπει σε μελλοντικές διορθώσεις όπου χρειάζεται», γιατί πρόκειται για ένα σύστημα «που θα έχει την ευλυγισία να προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες, ακόμη και ως προς τις δομές οργάνωσής του».
Οι «ανάγκες» στις οποίες αναφέρεται ο υφυπουργός είναι βέβαια αυτές του κεφαλαίου και όχι των εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Ο ίδιος κινδυνολόγησε με το επιχείρημα της «βιωσιμότητας», λέγοντας ότι «το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απουσία δομών, μηχανισμών και προοπτικής καταβολής συντάξεων». Ανέφερε μάλιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «το 2010 είχαμε ένα πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ (...) Το 2014 έχουμε ένα έλλειμμα 2,8 δισ».
Βέβαια, ο Τ. Πετρόπουλος δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί, ενώ η κατάσταση στα ταμεία ήταν συγκριτικά καλύτερη το 2010, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ξανά με το επιχείρημα της βιωσιμότητας, προώθησε τη μεταρρύθμιση Λοβέρδου  - Κουτρουμάνη, την οποία αντιγράφει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προς το χειρότερο.
Για να συσκοτίσει πλήρως την πραγματικότητα και να θολώσει τα νερά, είπε ακόμα ότι «σε άλλες πτέρυγες της Βουλής, υπάρχουν φωνές που μιλάνε για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Εμείς θέλουμε την Κοινωνική Ασφάλιση για τους πολίτες»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget