ΚΝΕ Ανακοίνωση για τις μετεγγραφές φοιτητών - σπουδαστών

Σε ανακοίνωσή του για τις μετεγγραφές φοιτητών - σπουδαστών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:
«Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές μένουν ξεκρέμαστοι μετά την ανακοίνωση της λίστας των φοιτητών που παίρνουν μετεγγραφή. Από τις συνολικά 9.930 αιτήσεις για μετεγγραφή, που πληρούσαν τα ήδη πολύ αυστηρά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από περσινή εγκύκλιο, μόλις 4.534 τελικά θα γίνουν δεκτές.
Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι για τους περισσότερους από τους 5.400 φοιτητές η μετεγγραφή ήταν η μοναδική ευκαιρία που έχουν για να σπουδάσουν.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φορτώνει νέα βάρη στις λαϊκές οικογένειες, στραγγαλίζει οικονομικά τα ΑΕΙ - ΤΕΙ και το κόστος σπουδών για τους φοιτητές χτυπάει κόκκινο, την ίδια στιγμή σε χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που λόγω οικονομικών και οικογενειακών δυσκολιών δικαιούνταν μετεγγραφή, τους κλείνει την πόρτα και βάζει νέα εμπόδια στο δικαίωμα στη μόρφωση. Στερεί το δικαίωμα της μετεγγραφής ακόμα και σε φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα στα όρια της φτώχειας.
Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να λύσει το τεράστιο πρόβλημα των φοιτητών. Η ΚΝΕ καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση για:
- Να γραφτούν όλοι οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις, χωρίς επιπλέον όρους και μοριοδοτήσεις.
- Να μη χαθεί το εξάμηνο για κανένα μετεγγραφόμενο φοιτητή, να έχουν πλήρη πρόσβαση στη φοιτητική μέριμνα.
- Να δοθούν έκτακτα επαρκή επιδόματα στέγασης και φοιτητικής μέριμνας για τα παιδιά ανέργων, μισοεργαζόμενων, πολύτεκνων οικογενειών».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget