ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Καταγγέλλει νέα απόπειρα εγκλωβισμού και διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος

Την νέα απόπειρα εγκλωβισμού και διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των πυροσβεστών, καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), με αφορμή την σύσταση νέου σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος» (ΕΠΑΥΠΣ).
Σημειώνοντας ότι η Ένωση αυτή, δεν δημοσιοποιεί το καταστατικό της, τονίζει ότι αποκαλύπτεται ο συντεχνιακός χαρακτήρας της συγκεκριμένης κίνησης, από την θέση των ιδρυτών της, ότι «θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των μελών τους», χωρίς να λένε κουβέντα για κοινούς αγώνες μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΑΚΠ σημειώνει:
«Σε μια χρονική περίοδο που διεξάγεται ολομέτωπη επίθεση εναντίον των εργαζομένων, από την κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς τους, σε μια περίοδο που απαιτείται συνεχής αγώνας και ενότητα όλων των εργαζομένων, μας παρουσιάζεται πριν από λίγες ημέρες με ιδρυτική διακήρυξη σε διαδικτυακό μέσο, η δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού πανελλαδικού σωματείου στον χώρο μας, με την επωνυμία "Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος".
Καταρχήν, μας προβληματίζει έντονα το γεγονός, ότι η παραπάνω "Ένωση" καλεί τους συναδέλφους να εγγραφούν ηλεκτρονικά,χωρίς να γνωρίζουν το καταστατικό και τα ιδρυτικά μέλη. Αλήθεια τι ακριβώς θέλουν να κρύψουν; Ποιος τελικά είναι ο σκοπός τους;
Με βάση τα ανωτέρω και διαβάζοντας την συγκεκριμένη διακήρυξη, η ΕΑΚΠ θέτει τους προβληματισμούς της και τις σκέψεις της απέναντι σε όλους εσάς, τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, επιδιώκοντας να εξαχθούν συμπεράσματα από όλους, σχετικά με το τι εξυπηρετεί και ποιος τελικά ωφελείται από αυτήν την ενέργεια.
Συγκεκριμένα:
  • Η ΕΠΑΥΠΣ μέσω των θέσεων της, παρόλο που ισχυρίζεται ότι είναι ακηδεμόνευτη και "απαλλαγμένη από κάθε είδος Εργοδοτικής, Κομματικής, Κυβερνητικής και Κρατικής εξάρτησης και παρέμβασης", συμβιβάζεται με την οικονομική συρρίκνωση της υπηρεσίας μας, αλλά και του εισοδήματοςτων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Πουθενά δεν αναφέρει ότι διεκδικεί την επαρκή - απαιτούμενη χρηματοδότηση των δομών μας από το κράτος, ούτε την ανάκτηση των απωλειών που μας επιβλήθηκαν κατά την τελευταία πενταετία. Δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην υπηρεσία μας, για τις τεράστιες ελλείψειςσε προσωπικό και τα χιλιάδες κενά.
  • Αποκαλύπτεται ο συντεχνιακός χαρακτήρας της συγκεκριμένης κίνησης, από την θέση των ιδρυτών της, ότι δηλαδή "θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των μελών τους", χωρίς να λένε κουβέντα για κοινούς αγώνεςμαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενουςστο ΠΣ, όταν ισχυρίζονται πως είναι δυνατόν να διασφαλίσουν τα οικονομικά, τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα, τη στιγμή που από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους αφαιρούνται. Η λογικήτης εξαίρεσής μας από τα μέτρα των κυβερνήσεων, έχει αποδειχτεί καταστροφική.
  • Επιπλέον η ΕΠΑΥΠΣ, εκφράζει την πίστη της στα ιδεώδη και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μαζί με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ευθύνονται για την σημερινή δυσμενή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας.
  • Η θέση που διατυπώνει για την "συμπληρωματικότητα των Σωμάτων και των Υπηρεσιών του Υπουργείου μας», αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα των προθέσεών τους και πρέπει να καταδικαστεί από τους πυροσβέστες. Η αποστολή και τα καθήκοντά μας δεν συμπίπτουν πουθενά με τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας. Αυτές οι θέσεις έχουν στόχο το Πυροσβεστικό Σώμα να εμπλέκεται σε κατασταλτικές ενέργειες ενάντια στο λαό.
Επίσης, γεγονός είναι και ότι,ο αντιπρόεδρος της κατά τα άλλα "νέας" συνδικαλιστικής κίνησης, έχει διατελέσει στο παρελθόν ως Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) με τη συνδικαλιστική παράταξη της τότε "ΠΑΣΚΠ", αλλά και σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις (Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) καιαξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς την περίοδο 2009 - 2012, για να περάσουν όλα τα μέτρα που έπληξαν και το ΠΣ και τσάκισαν τα δικαιώματα των πυροσβεστών και των εργαζομένων.
Καταδεικνύεται λοιπόν, ότι ορισμένοι από τους εμπνευστές και υποκινητές της ΕΠΑΥΠΣ δεν προέρχονται από παρθενογένεση. Αντίθετα, έρχονται από τα παλιά, για να συνεχίσουν πιο οργανωμένα τη σύγχρονη εξέλιξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας.
Αξιοποιούν και προβάλλουν τα πτυχία τους, με στόχο να εδραιώσουν στη συνείδηση των πυροσβεστών όλες τις εργασιακές ανατροπές που εκπονήθηκαν στα ευρωπαϊκά επιτελεία και υλοποιούνται από τις πολιτικέςτων ντόπιων κυβερνήσεων. Το πρώτο δείγμα δίνεται και από την ίδια τη διακήρυξή τους, όπου δηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς, ότι αποδέχονται την αύξηση ορίων ηλικίας όπως ισχύει σήμερα (νόμος Λοβέρδου).
Επιπρόσθετος στόχος τους είναι ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων στο ΠΣ και η διάσπαση, για άλλη μια φορά, σε περισσότερα κομμάτια του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο μας, εξυπηρετώντας και με αυτόν τον τρόπο στο έπακρο, τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και της σημερινής κυβέρνησης.
Στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν υπάρχει μόνο ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που αναφέρει και που υποτίθεται ότι διαφωνεί η Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. Υπάρχει και ο αγωνιστικός, μαχητικός, συνδικαλισμός που υπηρετεί η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών. Αυτός που συσπειρώνει και μαζικοποιεί εμάς τους πυροσβέστες στην κατεύθυνση της μόνης διεξόδου που έχουμε, των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την ανατροπή της πολιτικής που στρέφεται ενάντιά μας και ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους.
Ο κατακερματισμός του συνδικαλιστικού μας κινήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από διασπαστικές κινήσεις δημιουργίας νέων σωματείων μονίμων, συμβασιούχων, υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων, έβαλαν σοβαρά εμπόδια στην μαζική συσπείρωση και την αντίσταση των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Σας καλούμε να απομονώσετε τους κάθε μορφής διασπαστές και κυβερνητικούς συνδικαλιστές και να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και τόσα χρόνια η ΕΑΚΠ για την δημιουργία ενιαίων, μαζικών συνδικαλιστικών οργάνων στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς αποκλεισμούς,την αλλαγή των συσχετισμών και την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού μας κινήματος και μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να διεκδικήσουμε την κατάργηση των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget