ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ Διεργασίες στα «απόνερα» της εκλογής Μητσοτάκη στη ΝΔ

Στα «απόνερα» της εκλογής Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, επιταχύνονται οι διεργασίες για την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος και στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς, προκειμένου να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ισχυρών μερίδων της πλουτοκρατίας και να αναβαθμίσει τη θέση της στη διαχείριση.
Με συνέντευξή της στα «ΝΕΑ», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Φώφη Γεννηματά, προτείνει «ιδρυτική και προγραμματική συνδιάσκεψη» το Μάρτη για τη δημιουργία νέας παράταξης, τύπου ιταλικής «Ελιάς», με τη συμμετοχή κομμάτων και δυνάμεων «που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την "κοίτη" της δημοκρατικής παράταξης και της κεντροαριστεράς».
Σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνει η Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός αυτής της νέας παράταξης θα μπορούσε να εκλεγεί από τη βάση τον ερχόμενο Μάη, ενώ η διάσκεψη θα αναλάβει να καθορίσει το όνομα, τα σύμβολα και «το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας».
Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στη νέα παράταξη, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, ενώ το μητρώο των συμμετεχόντων στην εκλογή του νέου αρχηγού θα είναι ανοιχτό μέχρι και την ημέρα της εκλογής του.
Ο Στ. Θεοδωράκης
Απαντώντας από τις σελίδες της ίδιας εφημερίδας στο έμμεσο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δε συναινεί στη δημιουργία μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης επειδή, όπως σημειώνει, «οι παρατάξεις δε δημιουργούνται με χειραψίες» και «το ΠΑΣΟΚ δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις».
Στον αντίποδα, κάνει άνοιγμα σε πολιτικούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, όπως ο Τάσος Γιαννίτσης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στελέχη παλιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλες περγαμηνές στο ξήλωμα λαϊκών δικαιωμάτων την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. 
Με θερμά λόγια μιλάει ο Στ. Θεοδωράκης και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν τον φοβάται και ότι «αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι δεξιοί γιατί θα τους μεταμορφώσει σε κεντρώους».
Σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μία μεγάλη προσωπική νίκη, είναι επίμονος και δουλεύει με σχέδιο. «Αυτά πρέπει να τα εκτιμά κανείς» σημειώνει και προσθέτει ότι «για να μεταρρυθμίσει τη χώρα πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσει το κόμμα του».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget