48ωρη Πανελλαδική Απεργία από τις 20 Γενάρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Σε μαζική συμμετοχή καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20 Γενάρη έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Γενάρη 2016. Επίσης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη, στον Πειραιά στις 11.00 πλατεία Καραϊσκάκη.
Ακολουθεί η ανακοίνωση, ενώ παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF:
«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, διαλύει το ΝΑΤ, τα Ταμεία Πρόνοιας, την ΕΛΟΕΝ, λεηλατείται η κινητή και ακίνητη περιουσία όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ψέματα, εκφοβισμό και καταστολή επιδιώκει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου
Τώρα γενικός ξεσηκωμός παντού
Να πάρουν πίσω το νόμο - λαιμητόμο
Καμιά υποταγή, κανένα συμβιβασμό στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Στην κλίνη του Προκρούστη της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το σύνολο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι. Απομονώνουμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον κοινωνικό εταιρισμό, τον συντεχνιασμό, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της για να υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν προωθεί την πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων που είναι ενάντια στη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία και είναι: "Το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία".
Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο έκτρωμα περιλαμβάνει:
  • Μειώνουν τις συντάξεις για όλους, νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού για το σύνολο του εργάσιμου βίου.
  • Επέκταση των μειώσεων και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, μέσω του επανυπολογισμού τους.
  • Το ΚΕΑΝ έχει ενταχθεί στο ΕΤΕΑ, στον προϋπολογισμό του ΝΑΤ για το 2016 δεν υπάρχουν έσοδα και παροχές. Με την ισχύουσα νομοθεσία η επικουρική είναι το 30% της κύριας σύνταξης και εξανεμίζεται.
  • Διαλύουν τα Ταμεία Πρόνοιας (εφάπαξ) και θα γίνει επανυπολογισμός.
  • Νέες ενοποιήσεις Ταμείων. Στο νέο φορέα που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα ενταχθούν σταδιακά από την 1/1/2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ), με παραπέρα συρρίκνωση των παροχών για όλους.
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
  • Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές "στην ώρα τους", όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων. Η ακίνητη και κινητή περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων τους.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, οργανώνουμε, προετοιμάζουμε τον απεργιακό αγώνα, ούτε ώρα χαμένη, να γίνει υπόθεση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση
Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση
Στον Πειραιά στις 20 Γενάρη, Απεργιακή Προσυγκέντρωση ναυτεργατών στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget