Χρ. Κατσώτης: Να δοθούν πόροι για το Πάρκο «Α. Τρίτσης» (VIDEO)

Τις ευθύνες της συγκυβέρνησης που έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στους τρεις εργαζόμενους του Πάρκου που παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη, αλλά και στη γενικότερη εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο «Α. Τρίτσης» εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης. Οι εργαζόμενοι υπάγονται στο Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, ενώ η ευθύνη διαχείρισης του Πάρκου έχει μεταφερθεί στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.
Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για τις επείγουσες ανάγκες, να υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και συνολικά της Αττικής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης περιορίστηκε να περιγράψει την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου με υπόνοιες βαριών ποινικών ευθυνών. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το πώς μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, καθώς ανήκουν στο Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του πάρκου έχουν περάσει στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας. Όπως είπε, υπάρχουν σκέψεις για να δοθεί εκ νέου η διαχείριση στο Μητροπολιτικό Φορέα.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ του επισήμανε ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι να υπάρξουν πόροι και να μην τεμαχιστούν τα φιλέτα του Πάρκου ώστε να πουληθούν στη συνέχεια. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget