Να δικαιολογήσει την ένταση της καταστολής από την ΕΕ επιχείρησε ο Νίκος Τόσκας

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα νέα αυταρχικά μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, επιδόθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που εκπροσώπησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παράλληλα επιχείρησε να ντύσει την ένταση της περιστολής των ελευθεριών με το μανδύα της «αριστερής ευαισθησίας» στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Εκτάκτου Συμβουλίου ο Νίκος Τόσκας είπε ότι οι υπουργοί συμφώνησαν μέχρι το Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το PNR, το ευρω-φακέλωμα δηλαδή των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές.
Σε ότι αφορά στο θέμα του ελέγχου Σέγκεν, επιχείρησε να δικαιολογήσει την πρόταση του συμβουλίου για επέκταση των ελέγχων και σε πολίτες των χωρών της ΕΕ, λέγοντας ότι «έχει σχέση και με κάποιους που πηγαίνουν και συμμετέχουν σε διάφορες παράνομες ενέργειες ή γίνονται μαχητές σε χώρες ή περιοχές εμπόλεμες και στη συνέχεια γυρίζουν στις χώρες τους».
Επίσης εμφανίστηκε ικανοποιημένος επειδή «θα υπάρξει βελτίωση στο σύστημα των ανταλλαγών πληροφοριών (…) γιατί υπάρχουν αρκετές τράπεζες πληροφοριών που συλλέγουν στοιχεία».
Στη συνέχεια ο Νίκος Τόσκας προσπάθησε να καθησυχάσει τις βάσιμες ανησυχίες, ότι αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έχει πάντα το «φόβο» να μην ξεφύγει «από τις κόκκινες γραμμές που έχουν σχέση με την ασφάλεια» και διαταράξει «την ισορροπία με τα δημοκρατικά μας ιδεώδη».


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget