ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Νέα αυταρχικά μέτρα και καταστολή με φόντο το κλίμα τρόμου

Αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν το κλίμα τρόμου που διαμορφώνει η δράση των μισθοφόρων του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να επιβάλλουν ακόμη περισσότερα μέτρα αυταρχισμού και περιστολής δικαιωμάτων εμφανίστηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που συνεδρίασαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, ο προεδρεύων και υπουργός εσωτερικών του Λουξεμβούργου, Ετιέν Σνέιντερ, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η διενέργεια συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, που περιλαμβάνουν ηλεκτρονική σύνδεση με τις σχετικές βάσεις δεδομένων της Interpol σε όλα τα σημεία διέλευσης των εξωτερικών συνόρων και αυτόματο έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης θα καταγράφονται τα δαχτυλικά αποτυπώματα μεταναστών και προσφύγων και θα γίνει πιο συστηματικός ο έλεγχος ασφαλείας με τη χρήση σχετικών βάσεων δεδομένων.
Επίσης η Europol θα στείλει αξιωματούχους σε όλα τα hotspot για να ενισχύσουν τη διαδικασία ελέγχου. Οι παραπάνω αποφάσεις αφορούν ιδιαίτερα την Ελλάδα, που κινδυνεύει, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τα προσφυγικά κύματα.
Επιπλέον αυταρχικά μέτρα
Ωστόσο οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ προχώρησαν ακόμη περισσότερο στο δρόμο του περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, ζητώντας την άμεση αναθεώρηση των κανόνων της ζώνης Σένγκεν, ώστε να επιτραπεί η πραγματοποίηση συστηματικών ελέγχων και σε Ευρωπαίους πολίτες, καθώς οι συστηματικοί σε βάθος έλεγχοι περιορίζονται σήμερα μόνο στους πολίτες τρίτων κρατών.
Επίσης οι υπουργοί συμφώνησαν να υιοθετηθεί ως το τέλος του έτους το διαβόητο ευρωπαϊκό αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR). Υπενθυμίζεται ότι οι προσπάθειες να ενισχυθεί το φακέλωμα των κατοίκων των χωρών της ΕΕ μέσω του PNR προσέκρουαν στις αντιδράσεις που εκδηλώνονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμπόδιο που το Συμβούλιο θεωρεί ότι μπορεί πλέον να υπερσκελίσει, αξιοποιώντας το περιρρέον κλίμα τρόμου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος αποφασίστηκε η εισαγωγή μιας νέας νομοθεσίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης όπλων.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget