.Τρομοϋστερία, ένταση της καταστολής και πιέσεις των αστών για είσοδο στο ΝΑΤΟ

Με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, η κεντροαριστερή κυβέρνηση στη Σουηδία, με τη συνδρομή και των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, εντείνει την τρομοϋστερία μέσω των αστικών ΜΜΕ.
Προτείνει μέτρα που θα περιορίσουν ακόμα τα δικαιώματα των Σουηδών πολιτών, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όπως ο αυστηρός έλεγχος των συνόρων και η καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις με οργανώσεις που προτείνουν την ριζική αλλαγή της κοινωνίας. Ταυτόχρονα μέσω των δήμων και των περιφερειών, προωθούν την αστυνόμευση του λαού με κάμερες σε δημόσιους χώρους για την παρακολούθηση κάθε δραστηριότητας.
Ένταση καταστολής
Η αύξηση των μέτρων ασφαλείας πριν δυο μέρες, οδήγησε -με παρότρυνση από τις αρχών ασφαλείας- σε μεγάλη αύξηση των τηλεφωνημάτων από τους Σουηδούς προς τις αρχές για ύποπτες κινήσεις, κάτι όμως που δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που θα ήθελαν οι αρχές, εκτός από την ένταση του χαφιεδισμού.
Μια σύλληψη που έγινε χτες στη βόρεια Σουηδία, με θύμα ένα 22χρονο ιρακινό που είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο πριν μερικούς μήνες, έχει εγείρει πολλά ερωτήματα, ακόμα και στα αστικά ΜΜΕ, μιας που αυτός ο πρόσφυγας δεν δείχνει ότι ήθελε να κρυφτεί με κάποιο τρόπο και δεν φαίνεται να έχει κάποια σύνδεση με κάποια τρομοκρατική ομάδα.
Πέρα όμως από την ένταση της καταστολής, ένας άλλος στόχος που εξυπηρετείται σ΄αυτό το κλίμα είναι η προσπάθεια να γίνει η Σουηδία μέλος του ΝΑΤΟ. Η αστική τάξη στη Σουηδία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επίθεση στη Γαλλία για να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού, η αναγκαιότητα της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Οι κομμουνιστές και ο προοδευτικός κόσμος στη Σουηδία αντιστέκονται σε αυτήν την προσπάθεια, με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες να εμποδίσουν αυτήν την εξέλιξη. Η πλειοψηφία του λαού είναι ενάντια, αλλά η κεντροαριστερή κυβέρνηση μαζί με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, κάνει ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα υπέρ του ΝΑΤΟ.
Βαθιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα ενώ η σουηδική κυβέρνηση αυξάνει τη χρηματοδότηση σε οργανώσεις που δρουν στη Συρία, για την ανατροπή του Άσαντ και πέρα απ΄αυτό Σουηδοί αξιωματικοί εκπαιδεύουν ακόμα και σήμερα, άτομα που μάχονται τον Άσαντ σε διάφορα στρατόπεδα που χρηματοδοτούνται από τη Σουηδία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Σουηδίας, που έγιναν μερικές μέρες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Όλα αυτά σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Η Σουηδία επίσης, στηρίζει με οπλικά συστήματα τα αυταρχικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ κλπ, καθεστώτα που έχουν στενή σχέση με τρομοκρατικές ομάδες της Αλ Κάιντα, του ΙΣΙΣ κλπ. Είναι επίσης γνωστή η στρατιωτική εμπλοκή της Σουηδίας με 26.000 άνδρες συνολικά στο Αφγανιστάν, Ιράκ αλλά και στο Μαλί, στην επέμβαση στη Λιβύη, στο Κογκό, στη Σομαλία, στο Σουδάν κλπ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget