Κ. Στεργίου: Η εταιρεία «Κόκα Κόλα» θέλει εργάτες-λάστιχο, χωρίς δικαιώματα (VIDEO)

Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρείας «Κόκα Κόλα» στο Βόλο και την πρόθεσή της να κλείσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο που είναι το μοναδικό όπου υπάρχει σωματείο, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στους εργαζόμενους και την τοπική οικονομία, κατήγγειλε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ.
Επισήμανε ότι σήμερα η εταιρεία απασχολεί 87 εργαζόμενους στην παραγωγική διαδικασία, ενώ στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της, που η διαχείρισή τους έχει παραχωρηθεί σε εργολάβο με σύμβαση, απασχολούνται περίπου 50 εργαζόμενοι. Υπολογίζοντας και τους εργαζόμενους οδηγούς στις μεταφορές, οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 180 και ενδεχόμενο κλείσιμό της θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα σε όλους. Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, πρόσθεσε ο κομμουνιστής βουλευτής, πληρώνονται με κλαδικές συμβάσεις εργασίας και έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, κάτι που ενοχλεί την εργοδοσία καθώς στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου δεν υπάρχει σωματείο εδώ και 25 χρόνια. 
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, δηλώνοντας ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη τριμερής συνάντηση με εργαζόμενους και εργοδοσία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.
Ο Κ. Στεργίου επισήμανε την αγωνία των εργαζομένων και συνολικά της εργατικής τάξης της περιοχής, ενώ κατήγγειλε ότι οι βιομηχανίες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι λειτουργούν με βάση ένα αντεργατικό πλαίσιο που υπήρχε και διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση και είναι σε βάρος των εργαζομένων αφού τους μετατρέπει σε έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget