Να στηρίξει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική ζήτησε από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Με την αντι-νεοφιλελεύθερη φρασεολογία να αντικαθιστά την αντι-μνημονιακή ρητορεία, με αιχμές για όσους εγκατέλειψαν το ΣΥΡΙΖΑ και με επίκληση ακόμα και του... σοσιαλισμού, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη νεολαία του κόμματός του να βάλει πλάτη για την ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου.
Μιλώντας στην συνδιάσκεψη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ονομάτισε σαν αντίπαλο τον νεοφιλελευθερισμό αφήνοντας κατά μέρος τον αντιμνημονιακό αγώνα μετά την υπογραφή του δικού του και ανέφερε συγκεκριμένα πως «υπήρξαν πολλοί που μας κατηγόρησαν εκείνο το βράδυ ότι προσχωρήσαμε στην λογική ότι τελικά δεν υπάρχει εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό» και στη συνέχεια έβαλε το ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο κάδρο με τους σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζοντας ότι «από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές μέχρι τους πράσινους και την ευρωπαϊκή αριστερά αρχίζουν να δημιουργούνται πολιτικά μέτωπα που μπορούν να βάλουν φρένο στη φρενήρη πορεία του νεοφιλελευθερισμού».
Πρόσθεσε ότι «αυτός όμως ο αγώνας για τη συγκρότηση του αντίπαλου δέους γνωρίζουμε καλά, δεν είναι αγώνας της μιας στιγμής» και πως «χρειάζεται πολιτικές συμμαχίες, ανάδυση και ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων» και «επιμονή, υπομονή αλλά και πρόσκαιρους συμβιβασμούς για να μην γίνει η αριστερά ένας διάττοντας αστέρας».
Στο όνομα λοιπόν να μη γίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένας διάττοντας αστέρας λαμβάνεται μπαράζ προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων που θα ενεργοποιήσουν στη συνέχεια το αντιλαϊκό περιεχόμενο του 3ου μνημονίου την εφαρμογή του οποίου επιτακτικά ζητά ο ΣΕΒ!
Κατηγόρησε όσους έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ πως προτίμησαν «την ασφάλεια της διαφυγής από τις δυσκολίες του πολιτικού αγώνα» και την ανέξοδη κριτική.
Όχι μόνο αποσιώπησε την σκληρότητα της ταξικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά ισχυρίστηκε ότι είναι «κάτι περισσότερο από προφανές ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία για τη ριζοσπαστική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας»! Προς εμπέδωση αυτού του επιχειρήματος επικαλέστηκε την οριοθέτηση κάποιων στόχων για τα αυτονόητα όπως ότι «στο χώρο της αγοράς εργασίας έχουμε θέσει ως κεντρικό στόχο την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας ενώ έχουμε δεσμευτεί για την εξίσωση των αμοιβών των εργαζομένων ανεξαρτήτως ηλικίας» που θυμίζει τον περιβόητο στόχο για την επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ που κατέληξε στον κάλαθο της πολιτικής εξαπάτησης.
Συνεχίζοντας να αναλύει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω υποστήριξε ότι «σε κάθε μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή που θα τολμάμε θα έχουμε απέναντι μας, είτε τις κοινωνικές δυνάμεις του συντηρητισμού και του αυταρχισμού, είτε τους εκπροσώπους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας» αν και όλα τα αστικά κόμματα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ψήφισαν και στήριξαν την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές.
Ζήτησε η αντιλαϊκή πολιτική να στηριχθεί από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πρέπει λοιπόν εσείς, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, να μπείτε μπροστά στην οργάνωση των κινημάτων και των αγώνων απέναντι στις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να συντηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων». Ωστόσο σημαντικός παράγοντας συντήρησης της υπάρχουσας κατάστασης είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει προς το χειρότερο την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής με διαδικασίες fast truck όπως έπρατταν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Επανέλαβε ότι «χρειάζονται ευρύτερες συμμαχίες» και πως «μένουμε στην εξουσία για να παλέψουμε να φέρουμε πιο κοντά το στρατηγικό μας στόχο, το κοινωνικό μετασχηματισμό» και ότι «όραμά μας ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» όπως διακηρύσσει για πάνω από ένα αιώνα η σοσιαλδημοκρατία υπερασπιζόμενη και υπηρετώντας την εξουσία της αστικής τάξης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget