Αλ. Τσίπρας: Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συναίνεση η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας ουσιαστικά τη συναίνεση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έτσι όπως απορρέει από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνησή του.
Ο Αλ. Τσίπρας, μάλιστα, ζήτησε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτόν το στόχο, ενώ δεν παρέλειψε να κατακρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα κάνουν κριτική, ενώ ήταν «αυτοί που έριξαν το κάρο από την κορυφή στους πρόποδες».
Προϊδεάζοντας για τα χειρότερα που έρχονται για τη ζωή της εργατικής τάξης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», και κατέληξε πως «θα μπορέσουμε να περάσουμε τη δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο», θέλοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες για καλύτερες μέρες, την ώρα που ο στόχος της μετάβασης στην καπιταλιστική ανάκαμψη προϋποθέτει την ισοπέδωση κάθε εργατικού λαϊκού δικαιώματος. 
Επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο όσον αφορά το νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια, ισχυριζόμενος ότι η συγκυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει το 60% αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο, την ώρα που άμεσα θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία με τις τράπεζες να καθορίζουν τους όρους προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής συνεννόησης στα κρίσιμα θέματα, όπως το Προσφυγικό. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget