Χ.Κατσώτης: Να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες (VIDEO)

Το πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες, έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Επισήμανε ότι στις 31/12/2015 τελειώνει η ισχύς της νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 5 ν. 4047), σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό η μισθοδοσία των μονίμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζομένων, που μεταφέρθηκαν ή μετατάχθηκαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας στις Περιφέρειες και τους Δήμους, σύμφωνα με το ν. 3852/2010, με αποτέλεσμα να πληρώνονται μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων, οι οποίοι έχουν μειωθεί κατά 60%, προκαλώντας ανησυχία και προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων.  
Πρόσθεσε ότι οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν τακτικό προσωπικό των Περιφερειών, που μεταφέρθηκε από τις περιφερειακές υπηρεσίες των υπουργείων, στα οποία είχαν προσληφθεί ως «κρατικοί υπάλληλοι», στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στην συνέχεια στις αιρετές Περιφέρειες, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη».
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας, απαντώντας ότι οι δήμοι της χώρας πληρώνουν απευθείας και κανονικά τους εργαζόμενους.
Ο Χρήστος Κατσώτης, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς έχουν προσληφθεί ως κρατικοί υπάλληλοι και κατήγγειλε την κυβέρνηση, που επιμένει να πληρώνονται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της Τοπικής Διοίκησης γιατί θέλει αυτή η σύνδεση να γίνεται μέσω της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και οι εργαζόμενοι να είναι στον αέρα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget