Ολα είναι ένα

1. «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του». Η νέα προβοκάτσια εντός του Κοινοβουλίου από τον γνωστό σκουπιδοφάγο νεοναζί απέδειξε ότι η δημοκρατία μπορεί και ανέχεται (αλήθεια, μέχρι πότε;) αυτή την υστερία που κατέληξε σε παρωδία. Μάζεψε ο Λαγός το αδηφάγο στόμα του και σαν βρεγμένη γάτα επέστρεψε στο κενοτάφιο της Χρυσής Αυγής.
2. Η δίκη των δολοφόνων του Φύσσα έχει αναγκάσει τη Χρυσή Αυγή να επιστρέψει στην κοιτίδα της, που καμία σχέση δεν έχει με τον πολιτισμό. Αδυνατώντας, όπως όλα τα κατακάθια, να γνωρίσουν την επιφάνεια της ζωής, οι χρυσαυγίτες είναι αναγκασμένοι να σχεδιάζουν στον πάτο της αφόρητα μαρτύρια για τους εχθρούς τους, αποφεύγοντας, με προσοχή μεγάλη, κάθε εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη.
3. Ούτε η ευλογία ούτε η περιφρόνηση εκ μέρους των Ευρωπαίων πρέπει να μας αφορά. Ας σταματήσουμε την αιμορραγία μας, την εκούσια υπομονή μας και τη νέκρωση της νεότητας. Οι Ευρωπαίοι δρουν αρνητικά πάνω μας, η φιλαυτία τους τα θέλει όλα, και τα παίρνει ερήμην ημών.
4. Η αποβλάκωση είναι η μόνη διέξοδος για τους Συριζαίους τώρα που η πραγματικότητα τούς καταβάλλει με τη γεωμετρία της. Η αποβλάκωση βοηθά να δέχεσαι τις πάσης φύσεως προσβολές χωρίς να αντιδράς, να επιμένεις στη ρομαντική προσέγγιση του κάτεργου που πολλοί αποκαλούν καθημερινότητα. Μελίρρυτος και κρυψίνους, ο Τσίπρας αντέχει το ψυχρό ρεύμα της κοινωνίας, κάνει καριέρα παρ' όλη την αναξιοπιστία του, σαν ένας ακόμη αθώος που εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
5. Ο Γάλλος Πρόεδρος έρχεται να πουλήσει όπλα σ' έναν κόσμο γεμάτο προβλήματα. Οι Γάλλοι προσπαθούν να μας απαλλάξουν από τους πόνους μιας αναπάντεχης συνάντησης με τους Τούρκους. Αντίθετα, η Μέρκελ, που μας έχει πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει, προωθεί με την πιο τρυφερή στοργή τις κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, ποντάροντας στη δουλοπρέπεια της κυβέρνησης. Δεν θ' αργήσουν και οι δύο πλευρές να παραμιλάνε για την ιδέα μιας τελικής συμφιλίωσης με τους Τούρκους μέσα σ' ένα σκηνικό μεγαλοπρέπειας, όπως ταιριάζει στα βάσανά μας. Η Μέρκελ και ο Τσίπρας, μαζί με τη σύγχυση και την αγωνία που μας προσφέρουν, θα προσθέσουν και ένα ακόμη παράξενο σχήμα, με την οργανωμένη «συμμορία» της Τουρκίας να επιθυμεί συνεργασία με το «θύμα» της.
6. Η επιφανειακή και ασήμαντη παρουσία των Νεοδημοκρατών, οι λαθραίες παρεμβάσεις τους στο πολιτικό σκηνικό καθιστούν αναίσθητο και γελοίο το σώμα της Δεξιάς. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης και, αντί να μας αναπαύσουν από τις γελοιότητές τους, συνεχίζουν, οι ανάγωγοι, να λένε ψέματα, να καλύπτουν τα προβλήματά τους. Η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους προκαλεί αρνητικά ερεθίσματα στον πολίτη, που κάποτε γενναιόδωρα ανταποκρίθηκε στα κελεύσματά τους. Το μεγαλύτερο παράπτωμά τους είναι ότι δεν θυμούνται τι έχουν κάνει, και κάθε φορά εμφανίζονται σαν άσπιλοι που ελέω Θεού τους δόθηκε μια διαρκής αναγέννηση. Χρησιμοποιώντας τον άνθρωπο σαν πειραματόζωο μέσα σε οξείς πόνους, φορούν το χειρότερο προσωπείο, που καταστρέφει καθετί δημιουργικό.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget