Λουίζα Ράζου: Ρεαλιστική και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ (VIDEO)

Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση των μνημονίων τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓτης ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΕΡΤ 1, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ΚΚΕ ότι ο λαός θα το ισχυροποιήσει.
Αναφερόμενη στην πρόταση του ΚΚΕ, τόνισε ότι είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για τον λαό, γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους αντιλαϊκούς «μονόδρομους» που προβάλλουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία  άσκησαν διαχείριση από κυβερνητική θέση.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «υπάρχει ο δρόμος της αποδέσμευσης από την ΕΕ, σαν συνειδητή επιλογή του λαού, που θα έχει πάρει την εξουσία στα χέρια του, για να διαγράψει μονομερώς και ολοσχερώς το χρέος, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και να οργανώσει την οικονομία σε άλλη βάση».
Πρόσθεσε ακόμα, ότι σε αυτή την κατεύθυνση «οι θυσίες του λαού θα είναι θυσίες με αντίκρισμα στον βαθμό που δεν θα μπαίνει "κάτω από ξένες σημαίες", ταυτιζόμενος με τμήματα του κεφαλαίου που καλοβλέπουν την έξοδο από την Ευρωζώνη και την καπιταλιστική ανάπτυξη με άλλο τρόπο».
Τόνισε την ανάγκη ο λαός να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού και στην κάλπη «δείχνοντας ότι έχει το ανάστημα να συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπωλιακά συμφέροντα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στους καυγάδες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, σημείωσε ότι είναι «παλιάς κοπής» και γίνονται για να κρυφτεί η ουσία, δηλαδή ότι η στρατηγική αυτών των κομμάτων συμπίπτει και έχουν ψηφίσει το μνημόνιο.
Υποστήριξε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδίωξε καμία σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, αφού -όπως είπε- διαπραγματεύτηκε σκληρά για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και της αστικής τάξης.
Η Λουίζα Ράζου χαρακτήρισε την «Λαϊκή Ενότητα» ανάχωμα για να εμποδίσει και να σπείρει σύγχυση αυτήν την περίοδο που θα μπορούσε να εκφραστεί ένας ριζοσπαστισμός με ανατρεπτική κατεύθυνση, ενώ -όπως είπε- η πρότασή της για άλλο νόμισμα εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος είναι παγίδα που οδηγεί τον λαό στο ίδιο αποτέλεσμα από διαφορετικό δρόμο. «Ο λαός θα συνεχίσει να είναι φτωχός και με άλλο νόμισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στα ντιμπέιτ εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στον θεσμό και στον τρόπο που γίνονται, αφού όπως υποστήριξε δεν συμβάλλουν στο να διαμορφώσει ο κόσμος κριτήριο ψήφου, ενώ σημείωσε ότι θα εξεταστεί η συμμετοχή του Κόμματος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget