Ασφαλιστικό: Νέα επώδυνα μέτρα πίσω από τις προεκλογικές «διαψεύσεις» του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει δρομολογήσει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε με το 3ο μνημόνιο, επιχειρεί να θολώσει τα νερά σχετικά με το νέο χτύπημα που έρχεται στις συντάξεις.
Με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο, την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, που έκανε λόγο για πρόταση του πρώην υπουργού Εργασίας,Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία οδηγεί «σε ανώτατες συντάξεις έως 600 ευρώ», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, αλλά και ο πρώην υπουργός έσπευσαν να διαψεύσουν, κάνοντας λόγο για δημοσίευμα προβοκάτσια. Πρόσθεσαν ακόμα πως αν και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, βασίζεται σε κάποιες εισαγωγικές τους σκέψεις.
Σημειώνεται πως ο Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας λίγες μέρες πριν την παραίτηση της κυβέρνησης με δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι έχει ήδη καταθέσει πρόταση για το Ασφαλιστικό στον πρωθυπουργό, την οποία δε δημοσιοποίησε, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στη σύσταση 12μελούς «Επιτροπής ειδικών» για την επεξεργασία υποτίθεται του νέου Ασφαλιστικού.
Οι σχετικές διαψεύσεις και διαβεβαιώσεις δεν έχουν την παραμικρή αξία. Γίνονται και ανακυκλώνονται κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν την προπαγανδιστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εκλογές, σύμφωνα με την οποία, ναι μεν έχει υπογράψει μνημόνιο και έχει αναλάβει δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό, σκοπεύει όμως να επεξεργαστεί ένα «εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης» για την Κοινωνική Ασφάλιση, το οποίο θα μειώνει τις αρνητικές συνέπειες.
Στην πραγματικότητα, αυτό που ετοιμάζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι το τελειωτικό της χτύπημα. Τόσο το 3ο μνημόνιο, όσο και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις, που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές, ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Σε αυτά τα πλαίσια, η λεγόμενη 12μελής Επιτροπή που υποτίθεται ότι θα καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη (!), δεν είναι παρά το φύλο συκής, που με τη δήθεν ανεξαρτησία της θα καλύψει τις ήδη δρομολογημένες και ψηφισμένες από τη Βουλή αντιδραστικές αποφάσεις.
Άλλωστε, το ίδιο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει τις ανατροπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα επιφέρει μειώσεις στις σημερινές συντάξεις ύψους 2,25 δισ. ευρώ για την τρέχουσα διετία (0,25% του ΑΕΠ φέτος και 1% του ΑΕΠ για το 2016). Μειώσεις που μέχρι το τέλος του προγράμματος, το 2018, θα αφαιρέσουν συνολικά από την τσέπη των συνταξιούχων πάνω από 7,5 δισ. ευρώ.
Ταυτόχρονα με το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να προχωρήσει στην «ενοποίηση όλων των Ταμείων σε ένα ταμείο κύριας και σε ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης», που θα φέρει νέα συρρίκνωση των παροχών προς τα κάτω, καθώς όλες οι ενοποιήσεις απέβησαν σε βάρος των ασφαλισμένων.
Γι' αυτό η «δέσμευση» ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις εξαιτίας των ενοποιήσεων, είναι ακόμα ένα συνειδητό ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού την ίδια στιγμή δεσμεύεται για την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη μείωση ακόμα και των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ των 360 ευρώ, όπως και για την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων στις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) και άρα στην αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget