ΣΥΡΙΖΑ: Οι δικές μας ιδιωτικοποιήσεις είναι ...διαφορετικές

Με copy - paste επιχειρήματα από το αλησμόνητο δικομματικό παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Θυμήθηκε τις «καλές» και «κακές» ιδιωτικοποιήσεις, για να καμουφλάρει την ευθεία προσχώρηση στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων των φιλέτων του Δημοσίου, για να διαφοροποιηθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις του «παλιού πολιτικού συστήματος».
Σε non paper αναφέρει πως με το μνημόνιο Τσίπρα θα γίνουν 9 ιδιωτικοποιήσεις στα επόμενα τρία χρόνια και όχι 23 που προέβλεπε το προηγούμενο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ιδιωτικοποιήσει: 1) Περιφερειακά Αεροδρόμια. 2) Ελληνικό. 3) Αστέρας Βουλιαγμένης. 4) Αφάντου, Ρόδου. 5) Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). 6) Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). 7) Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). 8) ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ & ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ (ROSCO) και 9) Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος).
Όσο για το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, στο οποίο θα ενταχθούν έως και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, το non paper του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα ψευδοεπιχειρήματα περί μάχης που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να «έχει έδρα την Ελλάδα, η διοίκηση και η διαχείρισή του θα γίνεται από τις ελληνικές αρχές, με τους θεσμούς να περιορίζονται σε ρόλους εποπτείας και χορήγησης τεχνικής βοήθειας»!  Πρόκειται για κραυγαλέα ψέματα. Το μνημόνιο αναφέρει αυτό το Ταμείο ως «ανεξάρτητο», καθώς ουσιαστικά κουμάντο θα κάνει μια «ανεξάρτητη Ομάδα Δράσης», για τη στελέχωση της οποίας τον τελικό λόγο θα έχουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM). 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμμα που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος είναι αναγκασμένο να καταφύγει σε προσχήματα περί «καλών και κακών» ή «περισσότερων και λιγότερων» ιδιωτικοποιήσεων. Οι ιδιωτικοποιήσεις -με κάθε μορφή- γίνονται για ένα και μόνο λόγο για να παραχωρηθούν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που είναι αναγκασμένοι συνεχώς να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget