Π. Λαφαζάνης: Επανάληψη κάλπικων διλημμάτων για τον εγκλωβισμό του λαού

Τη θέση του ότι το δικό του εναλλακτικό πρόγραμμα με εθνικό νόμισμα ως εργαλείο για την καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας, δηλαδή την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου, εκτός της Ευρωζώνης, αλλά και εντός, εάν αυτό ήταν εφικτό,  επανέλαβε ο Π. Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του «Mega».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, αναπαράγοντας τον αποπροσανατολιστικό διαχωρισμό μνημόνιο - αντιμνημόνιο, αλλά εντός της ΕΕ, δηλαδή με τα μονοπώλια στην εξουσία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν είχε σχέδιο για να καταργήσει το μνημόνιο».
Επιχειρώντας να αποσείσει τις ευθύνες του ως εξέχον στέλεχος και υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και να αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα της, δήλωσε πως όλο το διάστημα που ήταν υπουργός περίμενε πως «όταν φτάναμε στον κόμπο, δεν θα επιλεγεί το μνημόνιο, θα επιλεγεί η διαφοροποίηση». Αυτά λέει σήμερα ο Π. Λαφαζάνης, αλλά παραλείπει ότι μέχρι να φτάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον «κόμπο», δηλαδή στο μνημόνιο Τσίπρα, ο Π. Λαφαζάνης ως υπουργός της δεν διαφοροποιήθηκε στην εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων, στην αφαίμαξη των Ταμείων με ΠΝΠ, στην πρόταση των 47 σελίδων του Τσίπρα, η οποία αποτελούσε επίσης ένα μνημόνιο με μέτρα-φωτιά για τα λαϊκά στρώματα. 
Επαναφέροντας το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή, εκτίμησε ότι τελικά η Ελλάδα θα καταλήξει στη δραχμή, θεωρώντας ότι «είναι θέμα επιβίωσης της χώρας» καθώς «δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο».
Έσπευσε να διαβεβαιώσει πάντως την αστική τάξη της χώρας που δεν θέλει την έξοδο από την ΕΕ, ότι «υπάρχουν πολλές χώρες στην ΕΕ που δεν έχουν ευρώ και πάνε καλά» και επανέλαβε πως «δεν είναι αυτοσκοπός το εθνικό νόμισμα, είναι εργαλείο, αν μπορούσαμε μέσα στην Ευρωζώνη να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα»,επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο την ΕΕ των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, απλώς προτείνει άλλον τρόπο διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας προς όφελος -πάντα- της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, που περνάει μέσα από τη χρεοκοπία του λαού.
Για του λόγου το αληθές, διευκρίνισε πως το «εναλλακτικό πρόγραμμα» που ευαγγελίζεται προβλέπει μέτρα για να αποκτήσει «ρευστότητα η οικονομία, στήριξη των εξαγωγών»,δραστηριότητες από τις οποίες το μεγάλο κεφάλαιο θα ωφεληθεί και όχι βέβαια ο λαός και οι εργαζόμενοι.
Επαναλαμβάνοντας τα ίδια και απαράλλακτα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, επισήμανε πως η διαγραφή του χρέους είναι πρώτης προτεραιότητας που η κυβέρνηση «δεν τολμά να το θέσει» στην ΕΕ, την ώρα που το ΔΝΤ εκτιμά πως αυτό το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Τέλος, υπεραμύνθηκε του ρόλου του «γνήσιου εκπροσώπου» του οπορτουνιστικού πόλου στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως «ήμουν επικεφαλής σε ένα ρεύμα που ήταν όλη η σημερινή κυβερνητική ηγεσία», «από το 1990 ήμουν επικεφαλής σε ένα σχήμα με την Μ. Δαμανάκη που έφυγε, τον Ν. Κωνσταντόπουλο που έφυγε, τον Αλ. Αλαβάνο που έφυγε και εγώ έμεινα». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget