Ποτάμι: «Νέος παίκτης» για να στηρίξει τα προτάγματα του κεφαλαίου

Πρόθυμος να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για να «τρέξουν» τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξη στο «ΣΚΑΪ» πρότεινε το σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» για δύο χρόνια, η οποία θα έχει κοινωνική πλειοψηφία και θα εκπροσωπεί το 50+1, θεωρώντας προφανώς ότι αυτού του είδους η αστική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά και να εξασφαλίσει συναίνεση στα σκληρά μέτρα. «Υπάρχει ανάγκη να μπει ένας νέος παίχτης στο τραπέζι», είπε, παραδεχόμενος ότι το Ποτάμι επιδιώκει να γίνει «μπαλαντέρ» για το σχηματισμό αυτής της αντιλαϊκής κυβέρνησης.
«Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί, εάν δεν εφαρμοστεί, θα έχουμε το τέταρτο μνημόνιο», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ εμπαίζοντας το λαό υποσχέθηκε και αυτός ότι θα πρέπει να το εφαρμόσουμε και να «διορθώσουμε» κάποιες πτυχές του.
«Το πολιτικό σύστημα Τσίπρα - Μεϊμαράκη είναι ενωμένοι στα βασικά. Κάναμε οριζόντιες περικοπές και δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν θα σωθεί με μνημόνιο, θα σωθεί με μεγάλες μεταρρυθμίσεις». Ωστόσο, το μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνταγή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων ή «μεταρρυθμίσεων» που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ. Μάλιστα, ο Στ. Θεοδωράκης καυχήθηκε ότι πρώτο το κόμμα του πρότεινε την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και άλλα μέτρα στο Ασφαλιστικό, ήδη από το Φλεβάρη.
Σε μια προσπάθεια να μετατραπούν οι εκλογές σε τηλεοπτική μονομαχία, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ, ενώ δεν έκρυψε την απέχθειά του για μορφές επικοινωνίας με το λαό όπως οι αφισοκολλήσεις και οι ανοιχτές συγκεντρώσεις (τις οποίες χαρακτήρισε μπαλκόνια).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget