«Hewlett-Packard»: Απολύσεις 30.000 εργαζομένων για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της

Περίπου 30.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν από την «Hewlett-Packard», όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της και να γίνει πιο ανταγωνιστική, μεταφέροντας το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Η ΗΡ θα χωριστεί σε δύο επιμέρους -εισηγμένες στο χρηματιστήριο- εταιρείες: Η μία («Hewlett Packard Inc») θα εστιαστεί στους προσωπικούς υπολογιστές και στους εκτυπωτές, ενώ η άλλη («Hewlett Packard Enteprise»), που θα αποκοπεί από τον εταιρικό κορμό, θα ασχοληθεί με το λογισμικό και τις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (υπολογιστικό «νέφος», αποθήκευση δεδομένων, δικτύωση κ.ά.), σύμφωνα με τα πρακτορεία «Ρόιτερς» και Γαλλικό και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». 
Η εταιρική αναδιάρθρωση, που συνεπάγεται τις μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, εκτιμάται ότι θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών έως 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ώστε η ΗΡ να γίνει πιο ανταγωνιστική, όπως είπε η -από το 2011- διευθύνουσα σύμβουλός της Μεγκ Ουίτμαν. 
Έχει προηγηθεί η απόλυση 55.000 εργαζομένων στο πλαίσιο μιας προηγούμενης αναδιάρθρωσης, που είχε εξαγγελθεί το 2012. Στο τέλος του 2014 η ΗΡ είχε περίπου 300.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι νέες περικοπές θα έχουν διεθνή εμβέλεια, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ΗΡ είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών (PCs) στον κόσμο, αλλά η πτωτική ζήτηση στις παραδοσιακές αγορές της την εξωθεί να αναζητήσει νέες πηγές κερδοφορίας.
Ο διαχωρισμός θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτώβρη φέτος. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1930 από τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Μπιλ Χιούλετ και Ντέιβ Πάκαρντ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget