Δημοσιεύματα και συζητήσεις για συμμετοχή του Φλαμπουράρη σε εταιρεία που ανέλαβε δημόσιο έργο

Στο επίκεντρο δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών συζητήσεων παραμένει η συζήτηση που ξεκίνησε χτες με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται σε εργολαβική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», μέτοχος της οποίας -σύμφωνα με το δημοσίευμα- είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.
Για προσπάθεια σπίλωσής του και εμμέσως του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Αλ. Φλαμπουράρης, ο οποίος σήμερα Τετάρτη, μιλώντας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δήλωσε ότι ίδρυσε την εταιρεία το 2002, αλλά αποχώρησε μόλις έγινε υπουργός.
Όπως είπε, «όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μου ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμαι σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες. Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ, είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότησή μου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό Επικρατείας και υποψήφιο βουλευτή του, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει «εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του». 
Με νεότερη δήλωση, ο Αλ. Φλαμπουράρης δημοσιοποίησε έγγραφα για το νέο μετοχολόγιο της εταιρείας «Διάτμηση» και το ιδιωτικό συμφωνητικό για την πώληση των μετοχών του για 1.059 εκατ. ευρώ σε συνέταιρό του στην εταιρεία, πριν γίνει υπουργός.
Αναφέρει στη δήλωσή του πως μόλις αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει τη θέση του υπουργού παραιτήθηκε «από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας "Διάτμηση" στις 26.01.2015» και την ίδια ημερομηνία μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας και κατέθεσε το πτυχίο και την αίτηση συνταξιοδότησης.
Για το ιδιωτικό συμφωνητικό αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή». Για το μετοχικό κεφάλαιο και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) αναφέρει πως «από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί» και πως «αν το ΓΕΜΗ διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget