Ποτάμι: Υπόσχεται φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και μνημόνιο στο λαό

Γενναία κίνητρα στο κεφάλαιο και εφαρμογή των σκληρών μέτρων του μνημονίου περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμα του Ποταμιού, το οποίο παρουσίασαν ο Στ. Θεοδωράκης και «εμπειρογνώμονες» αυτού του κόμματος.
Το Ποτάμι προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου που θα εξισώσει προς τα πάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και προς τα κάτω τις παροχές. Το ενιαίο ταμείο (που προβλέπεται και στο μνημόνιο) θα χορηγεί μια «βασική σύνταξη» πτωχοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο σκέλος θα καθορίζεται ανάλογα με τις εισφορές, σε ανταποδοτική βάση. Για την αντιμετώπιση της πιο ακραίας φτώχειας προβλέπονται μέτρα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η εφαρμογή ενός «βασικού πακέτου υγείας», τα οποία θα λειτουργήσουν ως Δούρειος Ίππος για το πετσόκομμα προνοιακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
Το πρόγραμμα του Ποταμιού βρίθει φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων σε βάθος πενταετίας στο 20%, μηδενική φορολογία για 3 χρόνια στις νέες επιχειρήσεις, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση των προστίμων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό, κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ προβλέπεται η μονιμοποίησή του μέσω της μεταφοράς του στους δήμους.
Κατόπιν της παρουσίασης όλων αυτών των μέτρων, ο Στ. Θεοδωράκης ισχυρίστηκε πως «πρώτη φορά στα σοβαρά, αυτό είναι το Ποτάμι, δείχνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».
Επίσης με άρθρο του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ζήτησε να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη με 10%, έτσι ώστε το πρώτο κόμμα να βασιστεί σε έναν ισχυρό «τρίτο παίχτη» για να σχηματίσει κυβέρνηση. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget