Ουγγαρία: Άγρια καταστολή κατά των προσφύγων μετά το κλείσιμο των συνόρων

Την άγρια καταστολή επιστρατεύει πλέον, η αντιδραστική κυβέρνηση τηςΟυγγαρίας, προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση από το έδαφός της, των προσφυγικών κυμάτων που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, στην οποία και η ίδια συμμετέχει. Έτσι, μετά το σφράγισμα των συνόρων της, η Βουδαπέστη χρησιμοποιεί τη βία για να απωθήσει τους πρόσφυγες που συνωστίζονται στον φράκτη με τη Σερβία.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης, η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον εκατοντάδων προσφύγων, που παραβίασαν μια πύλη εισόδου κοντά στην πόλη Ρόζκε, στα σύνορα με τη Σερβία.
Οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στη σερβική πλευρά, πίσω από το μεταλλικό φράκτη που κατασκεύασαν οι ουγγρικές αρχές.
Η αστυνομία, υποστήριξε ότι μια ομάδα προσφύγων «με επιθετικές διαθέσεις» και «οπλισμένη με σωλήνες και ράβδους» παραβίασε τον φράκτη, ωστόσο δημοσιογράφοι του πρακτορείου «Ρόιτερς» μετέδωσαν ότι δεν είδαν οπλισμένους μετανάστες, αν και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνεται μια ομάδα ανθρώπων να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Παράλληλα, δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι τετρακίνητα οχήματα «Χάμβι» του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, κινούνται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και ορισμένα μπήκαν σε χωράφια.
Την ίδια ώρα, η κίνηση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορα έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Σερβίας. Στη διάβαση Χόργκος, στη μεθόριο Σερβίας - Ουγγαρίας, παραμένουν και σήμερα χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας ανήγγειλε ότι σήμερα θα συζητήσει με τους Ούγγρους ομολόγους του το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στη συνοριακή διάβαση Χόργκος και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο η Σερβία να επιλύσει μόνη της την κατάσταση.
«Ευκαιρία» η μετανάστευση για τον Βάιντμαν
Στη Γερμανία, περίπου 6.000 πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο, έφτασαν την Τρίτη στη Βαυαρία, παρά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία από την Κυριακή.
Άλλωστε το γερμανικό κεφάλαιο έχει «μιλήσει» και έχει δώσει το πράσινο φως στην εγκατάσταση των προσφύγων, προκειμένου να εξασφαλίσει φτηνούς εργάτες. Η πιο πρόσφατη σχετική δήλωση, έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, ο οποίος χαρακτήρισε «ευκαιρία» την μετανάστευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, η Γερμανία χρειάζεται επιπλέον εργατική δύναμη, προκειμένου να διατηρήσει την ευημερία της. Η μετανάστευση προσφέρει μια ευκαιρία».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget