ΕΕΔΥΕ: Αντιδραστικές οι αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες

Αντιδραστικές χαρακτηρίζει ηΕλληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη τις αποφάσεις της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ρεύματος, καλώντας το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα σε δράση εναντίον των αποφάσεων, για την κατάργηση των συνθηκών «Δουβλίνο 2» και «Σένγκεν», για να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι και να διατεθούν όλα τα μέσα μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες προορισμού τους και να μην πραγματοποιηθούν νέες επεμβάσεις με το «μανδύα» χτυπήματος των διακινητών.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:
«Η νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι, με τον τραγικό θάνατο τριάντα τεσσάρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων 15 βρέφη και παιδιά, είναι απότοκος του ιμπεριαλιστικού μακελειού και των επεμβάσεων που συνεχίζουν οι ιμπεριαλιστές σε μια σειρά χώρες για τα δικά τους οικονομικά - γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζειτους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, Αραβικής Χερσονήσου, Βόρειας Αφρικής, Ιράκ και Αφγανιστάν που ξεριζώνουν κατά χιλιάδες έως εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους.
Καταγγέλλουμε επίσης και καταδικάζουμε την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των υπεύθυνων για τις στρατιές των μεταναστών και προσφύγων.
Αμείλικτη είναι η καταδίκη και για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που το καθένα από το δικό του πόστο σιγοντάρει τη “γεωστρατηγική αναβάθμιση” της χώρας και τη συμμετοχή της στις ευρωατλαντικές ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.
Το Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απόφασή του, πήρε πίσω ακόμα και τις εξαγγελίες για τη μετεγκατάσταση του μηδαμινού αριθμού των 120.000 προσφύγων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα. Αλλά, ακόμη και η μετεγκατάσταση των μόλις 40.000 προσφύγων, που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενο Συμβούλιο, δεν θα είναι υποχρεωτική.
Η δημιουργία των ‘’hotspots” (“καυτών σημείων”) σε Ελλάδα και Ιταλία θα οδηγήσει σε συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων για τη διαδικασία της διαλογής -δηλαδή πάμφθηνων εργατών- για τα μονοπώλια της ΕΕ. Με την ίδια απόφαση εντείνεται η καταστολή στα σύνορα και αναπτύσσονται μονάδες άμεσης επέμβασης. Ο κανονισμός-“λαβίδα” που εγκλωβίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα παραμένει.
Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα σημαίνει συναγερμό δράσης των δυνάμεών του, ενάντια στις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ. Απαιτούμε ανυποχώρητα την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης της Σένγκεν. Να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι και να διατεθούν όλα τα μέσα μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες προορισμού τους.
Όχι στις νέες επεμβάσεις που έχουν το “μανδύα” χτυπήματος των διακινητών. Να σταματήσουν τώρα όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμία ελληνική συμμετοχή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget