ΛΑΕ: Αντιμνημονιακές κορόνες, εθνικό νόμισμα και σχέδιο καπιταλιστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης

Αντιμνημονιακές κορόνες, συνεχείς αναφορές στο εθνικό νόμισμα, αλλά και σχέδιο μιας καπιταλιστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, αποτέλεσαν την κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με άλλα στελέχη της, την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,επανέλαβε το ψευδεπίγραφο δίλημμα που θέτει η ΛΑΕ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, αναφέροντας ότι ή θα συνεχιστεί η μνημονιακή λεηλασία ή θα ακυρωθεί, θέλοντας έτσι να συνεχίσει το λαϊκό εγκλωβισμό στο ανώδυνο για το σύστημα δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο».
Παράλληλα, εκθείασε ως εναλλακτική λύση το εθνικό νόμισμα, αποφεύγοντας όμως σκόπιμα κάθε αναφορά στο κύριο, που είναι ότι ανεξάρτητα από το νόμισμα, ζητούμενο είναι ποιος κάνει κουμάντο στην οικονομία.
Μάλιστα σημείωσε ότι θα υπάρξουν και θετικά αποτελέσματα από την πρόταση της «εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης» που αποτελεί πρόταση διαχείρισης του καπιταλιστικού δρόμου, θέλοντας ουσιαστικά να διαβεβαιώσει τμήματα του κεφαλαίου ότι θα βγουν κερδισμένα από τη λύση του εθνικού νομίσματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η λύση που προτείνει κινείται στη σφαίρα ικανοποίησης μερίδων του κεφαλαίου, που επιδιώκουν καπιταλιστική Ελλάδα με δραχμή. Έκανε λόγο επίσης, για αύξηση των εξαγωγών, ενίσχυσης του τουρισμού και της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη ενός ισχυρού, παραγωγικού και διπλάσιου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που θα ενισχύει στρατηγικές επιχειρήσεις και τομείς. Ουσιαστικά, πρότεινε με χρήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα, το οποίο μέσω του κράτους και του ΠΔΕ θα διοχετεύεται στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της ανάπτυξης, που βέβαια θα είναι εξίσου καπιταλιστική. Στάθηκε επίσης, στην ανάγκη ρευστότητας της ιδιωτικής οικονομίας, με την προϋπόθεση χρηματοδότησης των τραπεζών που με τη σειρά τους θα χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις και όχι τους διαπλεκόμενους, αναπαράγοντας τις αυταπάτες περί «υγιούς επιχειρηματικότητας».
Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη εθνικοποίησης των τραπεζών και στο δημόσιο έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων, για να παίξουν τον «αναπτυξιακό», «επενδυτικό» τους ρόλο, αποκαλύπτοντας ότι η ΛΑΕ επιδιώκει την καπιταλιστική ανάπτυξη της Ελλάδας. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget