Λαϊκή Ενότητα: Ξαναζεσταμένες αυταπάτες για αντιμνημονιακά μέτωπα

Την «αντίσταση» στα μνημόνια και την έξοδο από την ευρωζώνη, «ως απάντηση στους εκβιασμούς», προέταξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, θέλοντας να εγκλωβίσει το λαό σε μια πολιτική που υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης από άλλη λωρίδα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΚΑΙ» έκανε λόγο για «τροϊκανή μνημονιακή χούντα» και για «νεοαποικιοποίηση» της Ελλάδας, αναμασώντας μια κριτική που κατά κόρον χρησιμοποίησε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ περί κατοχής της χώρας, και η οποία αθωώνει το ντόπιο κεφάλαιο και γενικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μάλιστα θέλοντας να ενισχύσει αυτή την άποψη, έκανε ανιστόρητους παραλληλισμούς, παρομοιάζοντας την πρόταση του για την Ελλάδα της καπιταλιστικής δραχμής με τον ηρωικό αγώνα της εθνικής αντίστασης.
Ο Π. Λαφαζάνης ισχυρίστηκε ότι ο εναπομείναντας ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάχθηκε» και οδηγείται σε ταχύτατη «ΠΑΣΟΚοποίηση», συγκαλύπτοντας ότι αυτή η διαδικασία σοσιαλδημοκρατικοποίησης έχει συντελεστεί πολύ νωρίτερα και όχι τώρα που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στις προηγούμενες εκλογές συνυπήρχαν στα ίδια ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με αρκετά πρόσωπα που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ.
Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι «ευρώ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει», ισχυρίστηκε ότι αυτός δεν έλεγε κάτι αντίθετο και πως άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αυτές τις διακηρύξεις. Ωστόσο, στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ήταν αυτοί που πρωτοστατούσαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία ψευδαισθήσεων ότι αρκεί μια «σκληρή» διαπραγμάτευση για να τελειώσουν τα μνημόνια, ενώ οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της στήριξαν αυτή την επτάμηνη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.
Στο διά ταύτα, το μόνο που είχε να προτείνει ήταν η αντίσταση στο μνημόνιο και στους δανειστές, και «αν χρειαστεί απέναντι στους εκβιασμούς και στις πιέσεις, να φύγουμε από την ευρωζώνη», αποσιωπώντας ότι και σε αυτή την περίπτωση τα μονοπώλια θα κάνουν κουμάντο και ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη τους.
Κατόπιν όλων αυτών, θύμισε ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων εκλογών, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι έχει την ευθύνη που δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα «αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο» ενάντια στα μνημόνια.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget